VJERA I DUHOVNOST

Sveta Mala Terezija: Evo kako se nositi sa rastresenosti  tijekom molitve

Za mnoge od nas, vrijeme molitve može biti “bombardirano” stalnim smetnjama. To može biti bilo što, od otkucaja sata na zidu, zvuka automobila vani ili čak niz misli o raznim ljudima ili odnosima u našim životima.

Može biti teško usmjeriti pažnju na Boga i ostati u razgovoru s njim. Međutim, ponekad te smetnje uopće nisu “smetnje”, to su misli koje je uveo Bog i koje su usmjerene na našu duhovnu dobrobit. Na primjer, evo što je sveta Terezija iz Lisieuxa napisala o rastresenosti tijekom molitve. “I ja imam mnogo smetnji, ali čim ih postanem svjesna, molim se za one ljude čija misao odvraća moju pozornost, i na taj način oni izvlače korist iz mojih smetnji.”

Ponekad Bog želi odvratiti našu pozornost i rasvijetliti prijatelja ili člana obitelji koji se bori. Možda će im trebati naše molitve ili milosrđe. Na taj način distrakcija se okreće na pravi način i umjesto da nas udaljava od Boga, približava nas njemu i njegovom božanskom planu. Ključno je biti pažljiv kada se to dogodi i primijetiti kada razmišljate o nekome u svom životu ili čak nečemu što ste vidjeli na Facebooku. U nekim slučajevima Bog će možda željeti da se molite za tu osobu ili da joj pružite ruku pomoći.

Sveti Josemaria Escriva nas uči da, “Što je apostol bliži Bogu, to su njegove želje univerzalnije. Njegovo se srce širi i prima sve i svakoga u svojoj čežnji da položi svemir pred Isusove noge.”

Vezani članci

Dakle, sljedeći put kada osjetite rastresenost tijekom molitve, ponudite je Bogu i otvorite svoje srce svemu što vam Bog želi priopćiti u tom trenutku.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er