VIJESTI

Poruka poglavara Finske pravoslavne Crkve Kirilu: “Sjeti se obećanja koja si dao pred Gospodinom kao patrijarh, za njih se mora položiti račun pred Svemogućim”

Poglavar Finske pravoslavne Crkve, nadbiskup Karelije i čitave Finske, Leo Makkonen pozvao je patrijarha Kirila da digne glas protiv ruske agresije na Ukrajinu, prenosi Orthodox Times.

“Obraćam se izravno moskovskom patrijarhu Kirilu: Sjeti se obećanja koja si dao pred Gospodinom kao biskup i kao patrijarh. Za njih se mora položiti račun pred Svemogućim”, napisao je nadbiskup Karelije i čitave Finske, Leo Makkonen.

“Proteklih mjeseci Rusija je više puta pokazala da ne pokušava izbjeći civilne žrtve svojeg rata u Ukrajini. Nemoćno pratimo bujicu vijesti sa slikama bombardiranih ruševina stambenih zgrada, bolnica i crkava”, napisao je nadbiskup Leo.

Posebno su ga pogodili prizori iz Buče za koje je kazao da više ne prikazuju horore rata, nego “ljudsko zlo u najgorem obličju”.

“Kao što je međunarodna zajednica navela, to su ratni zločini za koje će se Rusiji u svoje vrijeme suditi”, naveo je poglavar Finske pravoslavne Crkve.

U svojem je obraćanju posebno je prozvao Rusku pravoslavnu Crkve koja je, kako kaže, “dosad stajala uz državno vodstvo blagoslovivši ovaj rat te ga čak predstavila kao legitimni “sveti rat”.

“Sada je krajnje vrijeme za Crkvu u Rusiji da shvati kako je zastranila”, napisao je nadbiskup Leo.

“Obraćam se izravno moskovskom patrijarhu Kirilu: Sjeti se obećanja koja si dao pred Gospodinom kao biskup i kao patrijarh. Za njih se mora položiti račun pred Svemogućim.

U Kristovo ime, probudi se i osudi ovo zlo. Iskoristi svoj utjecaj za promicanje mira. Učini što možeš kako bi zaustavio ovaj rat. Molim se da te poniznost i Božja mudrost vode”, napisao je poglavar Finske pravoslavne Crkve.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er