CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Padre Pio: Zašto ne idete fra Anti Antiću u Zagreb?

Tekst koji donosimo, a koji svjedoči da je Padre Pio hrvatske vjernike i svećenike slao fra Anti Antiću, prenosimo uz odobrenje fra Ivana Režića koji priprema doktorski rad na temi života fra Ante Antića.

Na mrežnoj stranici “sv. Padre Pio” objavljeno je kratko svjedočanstvo, odnosno potvrda da je Padre Pio hrvatske vjernike pa i svećenike slao sluzi Božjem fra Anti Antiću. 

“Fra Stanko Romac u Splitu, u Gospe od zdravlja, dok sam bio gvardijan (od 1997. do 2006.), često je dolazio k meni u sobu na razgovor. Između tolikih stvari pričao mi je kako je tijekom boravka u Rimu, baš za vrijeme sprovoda pape Pia XII. (u listopadu 1958. godine), odlučio posjetiti Padre Pija u San Giovanni Rotondu.

Padre Pio jednog je jutra u 4 sata služio svetu misu, a zatim s njim otišao na doručak u samostan. Fra Stanko mu je govorio kako namjerava ostati u Italiji jer je u Jugoslaviju došao komunizam koji progoni Crkvu i svećenike, a zatim ga upitao što on o tome misli. Padre Pio mu je savjetovao da se vrati u Hrvatsku i bude sa svojim narodom te dodao da mu nije jasno “zašto svećenici i vjernici iz Hrvatske dolaze k njemu na ispovijed kad u Zagrebu imaju oca fra Antu Antića.” (svjedočanstvo fra Petra Milanovića Trape, 13. svibnja 2016. – zapisao fra Ivan Režić)

Vezani članci

Molitvu za proglašenje blaženim oca fra Ante Antića i za milost po njegovu zagovoru možete pronači na stranici Svetišta Gospe Lurdske.

www.medjugorje-news.com/hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er