VJERA I DUHOVNOST

Nevjerojatan susret : Evo koga je sv. Faustina vidjela u čistilištu

Sveta Faustina Kowalska bila je jedna od najvećih mističarki 20. stoljeća. U Poljskoj 1920-ih i 30-ih godina doživjela je mnoga nadnaravna viđenja Isusa i raznih svetaca te joj je, među ostalim, data krunica Božanskog milosrđa.

Tijekom jednog od svojih mističnih iskustava, imala je viziju Čistilišta i vidjela nekoga koga možda niste očekivali. “[Moj] anđeo čuvar… naredio mi je da ga slijedim”, napisala je sredinom 1926. “U trenutku sam se našla na maglovitom mjestu punom vatre u kojem je bilo veliko mnoštvo napaćenih duša. Usrdno su molili, ali bezuspješno, za sebe; samo im mi možemo priteći u pomoć.”

Govorila je dušama u Čistilištu: “Pitala sam te duše koja je njihova najveća patnja. Odgovorili su mi u jedan glas da je njihova najveća muka čežnja za Bogom.” Zatim je ugledala nekoga koga vjerojatno ne biste očekivali: “Vidjela sam Gospu kako posjećuje duše u čistilištu. Duše je zovu ‘Zvijezda mora’. Ona im donosi osvježenje.” nevjerojatno! Neka ovo bude podsjetnik da svi trebamo redovito moliti za duše u Čistilištu.

Evo cijelog odlomka o čistilištu u dnevniku svete Faustine:

Vezani članci

“Vidjela sam svog anđela čuvara, koji mi je naredio da ga slijedim. U trenutku sam se našla na maglovitom mjestu punom vatre u kojem je bila velika gomila napaćenih duša. Usrdno su molili, ali bezuspješno, za sebe; samo im mi možemo priteći u pomoć. Plamen, koji ih je gorio, nije me uopće dotakao. Moj anđeo čuvar nije me napustio ni na trenutak. Pitala sam te duše koja je njihova najveća patnja. Odgovorili su mi u jedan glas da je njihova najveća muka čežnja za Bogom. “Vidjela sam Gospu kako posjećuje duše u čistilištu. Duše je zovu ‘Zvijezda mora.’ Ona im donosi osvježenje. Htjela sam još malo porazgovarati s njima, ali me moj anđeo čuvar pozvao da odem. Izašli smo iz tog zatvora patnje. [Čula sam unutarnji glas, koji je rekao] ‘Moja milost to ne želi, ali pravda to zahtijeva. Od tada sam u tješnjem zajedništvu s dušama koje pate.” (Dnevnik: Božansko milosrđe u mojoj duši, 20.)

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er