SVJEDOČANSTVAVJERA I DUHOVNOST

Mističarka Maria Simma: Ovo su sredstva koja možemo poduzeti na zemlji kako bismo izbjegli Čistilište i otišli u Raj

Maria Simma je austrijska mističarka koja je u svom pozivu otkrila apostolat za duše u čistilištu i primila dar komuniciranja s dušama iz čistilišta. Maria je tako odgovarajući na pitanje da da primjer “gdje je vrlo mala molitva napravila vrlo veliku razliku”, kazala: “Da, čuje se svaka najmanja molitva.” U nastavku donosimo mali dio intervjua sestre Emmanuele sa Mariom Simmom

Maria, možeš li nam reći kako te je po prvi put posjetila duša iz Čistilišta? Da, bilo je to 1940. Jedne noći, oko 3 ili 4 sata ujutro, čula sam da netko ulazi u moju spavaću sobu … Vidjela sam potpunog stranca. Polako je hodao amo -tamo. Ozbiljna sam mu rekla: „Kako si ušao ovdje? Odlazi!” Ali nastavio je nestrpljivo hodati po spavaćoj sobi kao da nije čuo. Pa sam ga ponovno upitala: “Što to radiš?” No kako on i dalje nije odgovorio, skočila sam iz kreveta i pokušala ga uhvatiti, ali uhvatila sam samo zrak. Tamo nije bilo ničega.

Pa sam se vratila u krevet, ali opet sam ga čula kako korača naprijed -natrag. Pitala sam se kako mogu vidjeti ovog čovjeka, ali nisam ga mogla zgrabiti. Ponovo sam ustala kako bih ga uhvatila i spriječila da hoda uokolo; ali opet nisam nikoga uhvatila . Zbunjena, vratila sam se u krevet. Nije se vratio, ali nisam mogla zaspati. Sljedeći dan, nakon mise, otišla sam do svog duhovnog voditelja i sve mu ispričala. Rekao mi je da ako se to ponovi, ne bih trebao pitati: “Tko si ti?” već “Što želiš od mene?”

Sljedeće noći čovjek se vratio. Pitala sam ga: “Što želiš od mene?” On je odgovorio: “Neka se za mene slave tri mise i bit ću izbavljen.” Tako sam shvatila da je to duša u Čistilištu. Moj duhovni voditelj je to potvrdio. Također mi je savjetovao da nikada ne odvraćam jadne duše, već da velikodušno prihvatim sve što traže od mene.

I poslije su se posjete nastavile? Da. Nekoliko godina bilo je samo tri ili četiri duše, prije svega u studenom. Poslije ih je bilo još.

Što te duše traže od vas? U većini slučajeva traže da se mise slave i da netko bude prisutan na tim misama. Traže da se izmoli krunica, a također da se odradi pobožnost Križnog puta.

Marija, imaju li ipak duše u Čistilištu radost i nadu usred svojih patnji? Da. Nijedna se duša ne bi htjela vratiti iz čistilišta na zemlju. Oni imaju znanje koje je beskrajno izvan našeg. Jednostavno se nisu mogli odlučiti vratiti u tamu Zemlje. Ovdje vidimo razliku od patnje koju poznajemo na zemlji. U čistilištu, čak i ako je bol duše užasna, postoji sigurnost da vječno živimo s Bogom. To je nepokolebljiva potvrda. Veselje je veće od boli. Ne postoji ništa na svijetu što bi ih moglo natjerati da požele ponovno živjeti ovdje, gdje čovjek nikada ni u što nije siguran.

Marija, možeš li nam sada reći je li Bog taj koji šalje dušu u Čistilište, ili sama duša odlučuje otići tamo? Duša sama želi otići u čistilište, kako bi bila čista prije odlaska u Raj.

Maria, u trenutku smrti, vidi li se Bog u punom svjetlu ili na nejasan način? Na neki način još uvijek nejasan, ali, svejedno, u takvoj svjetlini da je to dovoljno da izazove veliku čežnju.

Marija, možeš li nam reći koja je uloga Gospe s dušama u Čistilištu? Često ih dolazi tješiti i reći im da su učinili mnogo dobrih stvari. Ona ih ohrabruje.

Postoje li posebni dani u koje duše iz čistilišta pređu u raj? Prije svega, Božić, Dan Svih Svetih, Veliki petak, blagdan Velike Gospe i Uzašašće Isusovo.

Milosrđe pokriva mnoštvo grijeha Marija, zašto se ide u čistilište? Koji su grijesi koji najviše vode u Čistilište? Grijesi protiv ljubavi prema bližnjemu, tvrdoće srca, neprijateljstva, klevete,- sve to.

Ovdje nam Maria daje primjer koji ju je doista pogodio, a koju bih htjela podijeliti s vama. Od nje je zatraženo da sazna jesu li žena i muškarac u čistilištu. Na veliko zaprepaštenje onih koji su to pitali, žena je već bila u Raju, a muškarac u čistilištu. Zapravo, ta je žena umrla tijekom pobačaja, dok je muškarac često išao u crkvu i očito vodio dostojan, pobožan život.

Tako je Maria tražila više informacija, misleći da je pogriješila – ali ne, bila je istina. Umrli su praktički u istom trenutku, ali žena je doživjela duboko pokajanje i bila je vrlo skromna, dok je muškarac kritizirao sve; uvijek se žalio i govorio loše o drugima. Zato je njegovo Čistilište trajalo toliko dugo.

Maria Simma: Moramo imati mnogo poniznosti. Ovo je najveće oružje protiv zla, protiv Zloga. Poniznost tjera zlo od sebe

Maria je zaključila: “Ne smijemo suditi po izgledu.” Drugi grijesi protiv milosrđa su naša odbijanja određenih ljudi koji nam se ne sviđaju, naše odbijanje da sklopimo mir, naše odbijanje opraštanja i sva gorčina koju u sebi pohranjujemo. Maria je to ilustrirala i drugim primjerom koji nam je dao motiv za razmišljanje. To je priča o ženi koju je jako dobro poznavala. Ova je žena je umrla i bila je u Čistilištu, u najstrašnijem Čistilištu, s najstrašnijim patnjama. A kad je došla vidjeti Mariju, objasnila je zašto.

Imala je prijateljicu. Između njih se podiglo veliko neprijateljstvo, koje je sama izazvala. To je neprijateljstvo zadržala godinama i godinama, iako je njezina prijateljica mnogo puta tražila mir, pomirenje, ona ju je svaki put odbijala. Kad se teško razboljela, nastavila je zatvarati srce, odbijajući pomirenje koje je ponudila njezina prijateljica, sve do samrtne postelje.

Marija, molim te, reci nam: tko su oni koji imaju najveće šanse otići ravno u Raj? Oni koji imaju dobro srce prema svima. Ljubav pokriva mnoštvo grijeha.

Koja su sredstva koja možemo poduzeti na zemlji kako bismo izbjegli Čistilište i otišli ravno u Raj? Moramo učiniti mnogo za duše u Čistilištu, jer nam one pomažu sa svoje strane. Moramo imati mnogo poniznosti. Ovo je najveće oružje protiv zla, protiv Zloga. Poniznost tjera zlo od sebe.

maria

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er