MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Evo koliko kapi krvi je Krist je izgubio tijekom Muke – Kako joj se posvetiti?

28 430 kapi. Toliko je kapi Predragocjene Krvi naš božanski Spasitelj prolio za nas tijekom svoje muke. Pobožnost Predragocjenoj Krvi Gospodina našega Isusa Krista jedna je od najstarijih pobožnosti u Crkvi.

Crkva mjesec srpanj posvećuje Predragocjenoj Krvi Gospodina našega Isusa te slavimo tradicionalni blagdan 1. srpnja. Na današnji dan i tijekom cijeloga srpnja Crkva nas potiče na razmišljanje o dubokoj žrtvi Isusovoj i izlijevajući svoju krv za čovječanstvo.

Na koji način možemo poticati najnježniju pobožnost prema Predragocjenoj Krvi Gospodina našega Isusa ovog mjeseca srpnja i nadalje? Evo pet prijedloga koji će, ako Bog da, produbiti vašu pobožnost prema Predragocjenoj Krvi našega Gospodina i uroniti vas u Njegove Svete Rane iz kojih je poteklo 28 430 kapi Njegove Predragocjene Krvi tijekom Njegove Muke:

1. Počnite s malim molitvama!

Vezani članci

“Predragocjena Krvi Isusa Krista, spasi nas i cijeli svijet!” Pokušajte moliti 250 puta dnevno. Koristeći svetu krunicu, izmolite 50 ujutro nakon ustajanja. To će vam pomoći da pratite svoje recitacije. Prije radnog dana izrecitirajte još 50. Neposredno prije ručka, molite još 50. Prije večere recitirajte još 50. Na kraju, kao dio vaše noćne molitve, izmolite još 50 “Predragocjena Krvi Isusa Krista, spasi nas i cijeli svijet!” Molite je s pouzdanjem, odanošću i poniznošću. Na taj način ne samo da ćete poticati neprestano uzdizanje svoga srca Bogu kroz svoj dan, već ćete zapravo posvetiti svaki segment svog dana Predragocjenoj Krvi Isusa Krista. Zauzvrat, naš će ljubljeni Spasitelj neprestano izlijevati svoju Predragocjenu Krv u vašu dušu i preobraziti vas u sebe.

2. Molite litanije!

Svaku večer prije spavanja nastojte moliti Litanije Predragocjene Krvi Isusove. Čujno slušanje zaziva Predragocjene Krvi Kristove preobrazit će vašu dušu. Razmišljajte o njegovoj krvi koja pada na zemlju u agoniji, obilno se prolijeva u bičevanju, teče u trnovom krunjenju, prolivena na križu i kao euharistijsko piće i okrepa duša.

3. Učlanite se u zajednicu!

Udruga Predragocjene Krvi Gospodina našega Isusa Krista je udruga vjernika laika u više od 40 zemalja koja promiče pobožnost Predragocjene Krvi Gospodina našega. Udruga preporuča korištenje ove svakodnevne pobožnosti za razmatranje Predragocjene Krvi Isusove.

4. Ljubite Božansko milosrđe!

Unutar svake desetice dobro poznate i omiljene krunice Božanskog milosrđa, postoji bezbroj prilika za meditiranje o Predragocjenoj Krvi. Evo nekoliko:

Prva desetica: Razmišljajte o desnoj ruci našega Gospodina i Predragocjenoj Krvi koja je iz nje potekla tijekom Njegove muke. Molite se za Božje milosrđe za vaše grijehe, razmišljajte o dosadašnjem danu i tražite prilike da više volite Boga i bližnjega.

Druga desetica: Meditirajte na lijevu Ruku našega Gospodina i, slično, Njegovu Predragocjenu Krv koja je potekla iz nje. Moli za sve grješnike.

Treća desetica: Gledajte u desnu nogu našega Gospodina i Predragocjenu Krv koja je iz nje potekla dok molite za sve svećenike i redovnike.

Četvrta desetica: Usmjerite svoju pozornost na lijevo stopalo našeg Gospodina i Predragocjenu Krv koja je iz njega potekla. Razmišljaj o dušama u čistilištu i prinesi za njih svaku kap krvi koja je iz njega potekla.

Peta desetica: Zamislite Presveto Srce našega Gospodina i kapi Predragocjene Krvi koje su potekle kada je koplje probilo kroz njega. Tijekom spominjanja krunice Božanskog milosrđa “O Krvi i Vodo, koja si potekla iz Srca Isusova kao izvor milosrđa za nas, uzdam se u Tebe”, zagledaj se u Njegovo Srce i iskazuj Mu svoju ljubav i svoje štovanje. Tražite da vaše vlastito srce bude gnijezdo Njegove ljubavi i Njegove predragocjene Krvi. Što je najvažnije u ovom petoj desetici, prinesite Predragocjenu Krv Isusovu na nakane svih svojih najmilijih.

5. Vjenčić dragocjene krvi! Nastavljajući s krunicom Božanskog milosrđa, najbolji izbor za svakodnevno recitiranje je krunica Predragocjene Krvi Isusa Krista. Postoje bezbrojni duhovni blagoslovi koje naš Gospodin obećava onima koji vjerno mole krunicu Predragocjene Krvi, tako da će ova pobožnost zapaliti vaš duhovni život.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er