SVJEDOČANSTVAVJERA I DUHOVNOST

ČUDO U BRAZILU Je li krštenje doista čudesno spasilo život ovom utopljenom dječaku?

Priča o Heitoru Nagelu, četverogodišnjem brazilskom dječaku, postala je glavna vijest u Brazilu i šire. Dječak je upao u potpuno novi bazen u svojoj kući u Joinvilleu u Santa Catarini (Brazil) i utopio se.

Prema videu sa sigurnosne kamere kuće, ostao je pod vodom oko 11 minuta. Dječakov otac primijetio je neobičnu tišinu u kući i otišao istražiti. Ugledavši dječaka u vodi, potrčao je i skočio u bazen kako bi ga spasio. “Kada sam ga vidio unutra, nisam ništa razmišljao, potrčao sam što sam brže mogao, izvukao ga iz bazena i počeo pružati prvu pomoć, ali nije imao puls, zjenice su mu bile raširene, bio je sav ljubičast”, rekao je Jean Paulo, Heitorov otac, brazilskoj TV mreži.

Dječak nije disao oko 30 minuta. U međuvremenu, njegov stariji brat je ostao na koljenima na rubu bazena, moleći se za život svog malog brata. “Samo sam tražio pomoć, da ga ne pustim da ode, a da mu ne kažem da ga volim”, rekao je. Jedan od spasitelja koji je liječio Heitora potvrdio je da je dječak prestao disati, da nema reflekse i da pokazuje znakove moždane smrti. Gitna pomoć uspjela je vratiti dječaku disanje i odmah ga staviti na kisik. Zatim su dječaka helikopterom odvezli u bolnicu.

Tamo su liječnici rekli obitelji da je djetetovo stanje izuzetno ozbiljno i da će, ako u roku od 72 sata ne bude znakova moždane aktivnosti, kod dječaka proglasiti moždanu smrt. Nekoliko dana prije nesreće, Heitorova majka rekla je jednoj od dječakovih teta da on još nije kršten i da bi voljela da dječak primi sakrament. Kad je teta čula za tragediju, žena je zamolila svećenika da ode u bolnicu. Prema Gaudium Pressu, Heitor je kršten u prisutnosti svoje majke i sestre Elizabeth, časne sestre koja je ravnateljica bolnice.

Nekoliko sati nakon što je primio krštenje, dječakovi vitalni znakovi i neurološke reakcije počeli su se normalizirati. Probudio se i bio je lucidan. Pitao je što se dogodilo, a onda se počeo svega prisjećati. Prema riječima njegovih bližnjih, kada se probudio iz kome htio je ustati iz kreveta. Čim su cijevi uklonjene, ustao je i otišao do kupaonice. Dječakovi roditelji rekli su da je on još osam dana u bolnici na pretragama. Rezultati su iznenadili i liječnike: Heitor nije imao nikakvih posljedica. Potpuno se oporavio.

aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er