BRDO UKAZANJAMEĐUGORJE

Mladi franjevci iz Hercegovačke franjevačke provincije na Brdu ukazanja molili krunicu

Mladi fratri iz Hercegovačke franjevačke provincije, a koji su svoje doživotne zavjete kazali unatrag deset godina, svake godine imaju svoje susrete, kako formativne, tako i molitvene. Moderator ovog molitvenog skupa je fra Josip Vlašić, voditelj Franjevačke kuće molitve u Masnoj Luci, a s njim je u molitvi bilo još dvadesetak mladih fratara, javlja Radio Mir Međugorje.

„Mi fratri kada dođemo u samostan imamo takozvanu početnu formaciju i ona traje do naših zavjeta, a do tada imamo svoje odgojitelje. I kada damo svoje zavjete ili ako smo svećenici kada se zaredimo za đakone i svećenike, tada više nemamo odgojitelja službeno, ali osjećamo potrebu da se trebamo trajno formirati, trajno se oblikovati u skladu s Evanđeljem, u skladu s onim što je sveti Franjo učio i nama pisao. Zato smo mi odlučili da ćemo imati susrete za mlađu braću. Mi smo ovdje sada braća koja su dala svoje doživotne zavjete unatrag deset godina, a ja sam tu kao moderator trajne formacije. Imamo svoje susrete koji su formativni u smislu da imamo neke teme i o njima razgovaramo ili imamo predavače, a ovo danas je jedan molitveni susret gdje samo molimo i samo smo zajedno i tako zapravo dopuštamo da nas Bog kroz molitvu formira. Mi smo ovdje okupljeni iz cijele Hercegovine, na susret nas je došlo dvadesetak, zajedno s našim provincijalom i s odgojiteljem postulanata, te tajnikom”, kazao je fra Josip Vlašić, dodavši da su na Brdo ukazanja došli mladi fratri iz svih župa u Hercegovini i iz svih samostana.

S njima je bio i fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije: „Mlada braća franjevci do deset godina svečanih zavjeta se okupljaju s vremena na vrijeme. Danas je to molitveni skup, odnosno molitveni susret po kamenu ovdje na Podbrdu u tišini i Zdravo Mariji. Svatko od nas treba tražiti snagu, na brdima je najviše snage, posebno ovdje. Zato smo svi ovdje i ne možemo ljudima dati ako mi nemamo, ne možemo dijeliti snagu ako u nama nije. Ovo je mjesto izvora i zato smo tu”, kazao je na kraju fra Jozo Grbeš.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er