VJERA I DUHOVNOST

Čudo sv. Šarbela čudotvorca koje nadilazi zakone prirode

Priča koju donosimo povezana je s neobjašnjivom vrlo specifičnom činjenicom iz života sv. Šarbela

​Na glasu je kao sveti Čudotvorac. Vrlo osebujna priča koja je isprepletena s jednim od najpopularnijih svetaca, toliko da njegova slava i molitve koje mu se upućuju iz dana u dan rastu. Papa Pavao VI. proglasio ga je blaženim, a zatim i svetim 5. prosinca 1965., odnosno 9. listopada 1977. godine. Svoj život je proživio u potpunoj kontemplaciji Boga. Ono što ćemo vam sada ispričati je zanimljiva priča puna značenja koja nas navodi da proniknemo u aspekt koji je možda još uvijek malo poznat o njemu: da je bio čudotvorac.

Obično, kad pomislimo na sveca čudotvorca, odmah nam na pamet padne primjerice sv. Padre Pio. Ali, u stvarnosti, postoje mnogi drugi, a jedan od njih je svakako i sveti Šarbel.

Priča o “Priča o ulju sv. Šarbela” malo je poznata, iako je izvanredna. Zapravo, kaže se da je ovo ulje povezano s vrlo određenim trenutkom u njegovom životu. Jedne noći, da bi čitao Sveto pismo, svetac je zamolio manastirskog kuhara malo ulja za svoju svjetiljku. Bilo je to razdoblje gladi i sam je kuhar imao strogu naredbu da nikome ne daje preostalo ulje, čak ni redovnicima iz istog samostana. Sveti Šarbel nije znao za nova pravila koja su uvedena u samostanu, jer je živio kao pustinjak u usporedbi s ostalim redovnicima. Svetac je odlučio napuniti svoju svjetiljku vodom. Nešto beskorisno, pomislit će mnogi, jer sigurno plamen s vodom ne gori. No, nekim čudom, ta ista svjetiljka napunjena vodom zasvijetlila je i ostala svijetliti cijelu noć, omogućivši sv. Šarbelu da nastavi čitati.

Molitva svetom Šarbelu Čudotvorcu

Pomolimo se svetom Šarbelu da izliječi naše bolesti, ne samo tjelesne, nego prije svega one duševne koje nas toliko muče: “O veliki čudotvorče sveti Šarbele, koji si proveo život u samoći u skromnom i skrovitom pustinjačkom domu, odrekavši se svijeta i njegovih ispraznih užitaka, a sada kraljuješ u slavi Svetih, u sjaju Presvetog Trojstva, zagovaraj za nas.

Prosvijetli nam razum i srce, povećaj nam vjeru i ojačaj našu volju. Povećaj našu ljubav prema Bogu i bližnjemu. Pomozi nam činiti dobro i izbjegavati zlo. Brani nas od vidljivih i nevidljivih neprijatelja i spašavaj kroz živote naše. Ti koji činiš čudesa za one koji te zazivaju i dobivaš ozdravljenje bezbrojnih bolesti i rješenje problema bez ljudske nade, pogledaj na nas sa sažaljenjem, i ako je to u skladu s Božjom voljom i našim većim dobrom, isprosi nam od Boga milost koju molimo (… ), ali iznad svega pomozi nam nasljedovati tvoj sveti i kreposni život. Amen”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er