CRKVAOSTALOVJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

PROROŠTVO SV. ŠARBELA I UPUTE ZA KRŠĆANSKI ŽIVOT “Planeta će biti izbodena noževima neznanja i mržnje”

PROROŠTVO SV. ŠARBELA I UPUTE ZA KRŠĆANSKI ŽIVOT “Planeta će biti izbodena noževima neznanja i mržnje”. Iz homilije sv. Šarbela:

“Svaka brava ima svoj ključ. Svaka vrata imaju svoju bravu koja se otvara samo ključem koji joj pripada. Smrt je zatvorila vrata, a grijeh ih zasunio. Križ je ključ koji oslobađa bravu od grijeha i zasun od smrti; Križ otvara vrata raja, i nema drugog.

Vrata Neba nalaze se tamo gdje se susreću Nebo i zemlja, na vrhu Kalvarije. Vrata su poznata, opipljiva i vidljiva; svi imaju oči da to vide. Neki misle da nemaju bravu i da se otvaraju ako ih gurneš; ali kad im se približe shvate da imaju bravu koja se otvara samo svojim ključem. Možemo znati pravi ključ samo ako je umetnut u bravu. Postoji samo jedan pravi ključ: Kristov Križ. PROROŠTVO SV. ŠARBELA

Nemojte se zamarati traženjem ili izmišljanjem drugih ključeva kojima biste otvorili vrata raja. Mnogi su koji provode život pokušavajući osmisliti vlastite ključeve, vjerujući da će im oni moći otvoriti vrata; a mnogi su i oni koji ismijavaju Kristov Križ. Pred vratima zasja istina, a oni tada opaziše da su im svi ključevi uzalud.
Cijeli naš život je putovanje prema ovom dobu, a vi ćete tamo stići na kraju svog hodočašća; ako si svet s ključem u ruci, otvorit ćeš ih i ući. U suprotnom ćete se zaustaviti pred vratima, a da nećete moći ući, jer ključevi koje imate nisu ništa drugo nego djelo vaših ruku. Oni će vas razočarati.

Vezani članci

Nosite dakle križ Kristov i imat ćete ključ Neba. Nosite križ s radošću, žarom i hrabrošću. Nemojte plakati, nemojte jadikovati svaki put kad ne uspijete. Povijest spasenja nije sastavljena od suza i jadikovki, iako se vrata raja otvaraju samo onima koji se udaraju u prsa i ispuštaju jadikovke. Dovoljna je samo jedna suza da otvori vrata raja, suza pokajanja koja okupa obraz hrabrog vjernika.PROROŠTVO SV. ŠARBELA

Nosite Kristov križ i slijedite Njegove stope; naći ćete Djevicu uz sebe, kao što je bila uz Krista. Svaki put kad se osjećate povrijeđeni, recite: “Po ranama Kristovim.” Kad patite, recite: “Po mukama Kristovim.” Kad vas progone, kad vas maltretiraju ili vrijeđaju, recite: “Za slavu Gospodnju.”

Morate pobijediti svoju slabost i ne tražiti je kao izgovor da se prepustite. Ako nosite Kristov križ, nikakva vas patnja ne može saviti, nikakva vas istrošenost ne može demoralizirati; hodat ćete postojano, strpljivo, šutke. Kad stignete na kapiju, osjetit ćete da radost prolaska daleko nadmašuje vašu patnju i umor tijekom hodanja. Sreća pri dolasku na odredište beskrajno će nadmašiti tugu putovanja.

Proročanstvo

Put do Kalvarije u ovom kutku svijeta je dug, i ovdje nosite Kristov križ na svojim ramenima. Vaši su neprijatelji brojni jer su neprijatelji Križa; ne uzimajte ih za neprijatelje; uvijek im govorite jezikom Križa, čak i ako su zbog toga neprijateljski raspoloženi prema vama.

Mjeseci i godine koji dolaze bit će vrlo teški, gorki i teški kao Križ. Podnesite ih molitvom. Neka vaša molitva proizlazi iz vaše vjere, neka nada izvire iz vaše strpljivosti, a križ neka učini da vaša ljubav raste.
Nasilje će zavladati cijelom zemljom. Planeta će biti izbodena noževima neznanja i mržnje. Svi narodi koji vas okružuju pokolebat će se pod težinom patnje; strah će poput oluje udariti po cijeloj zemlji; tuga će se preliti iz srca svakoga. Neuki i neprijateljski raspoloženi ljudi upravljat će sudbinom svih svojih naroda, vukući ih stazama misterija i smrti, zbog slijepe osvete kojoj će dati nadimak “pravda” i zbog turobnog neznanja koje će zvati “vjera”. PROROŠTVO SV. ŠARBELA

Ogorčenost i neznanje će prevladati na sve četiri strane svijeta. Oduprite se i ostanite čvrsti u vjeri i dobročinstvu. Lice zemlje će se promijeniti, ali ćete sačuvati Kristovo lice. Granice, zajednice i režimi bit će izbrisani i ponovno iscrtani, nacije će se kolebati pod težinom ognja i mača; ali ćete sačuvati svoju ljubav bez granica.
Čuvajte svoju crkvenu zajednicu i neka vaše pravilo bude Evanđelje. Budite sidro koje čvrsto drži čamce što lutaju po uzburkanom moru; Neka vaša srca budu luka utočišta za svako ljudsko biće koje je izgubljeno, zalutalo i treba zaštitu. Svojim molitvama možete spustiti kišu milosti i napojiti zemlju svojim milosrđem. Molite da omekšate otvrdnula srca, da otvorite pomračene umove, da utješite one koji su proživjeli katastrofe i strahote.

Naposljetku, ne bojte se, jer Kristovo će svjetlo ustati i zasjati, Križ i Crkva obasjavati će jedno drugo. Stojte čvrsto u svojoj vjeri u Krista, ne bojte se, imajte pouzdanje u Boga Uskrsnuća i Života. Neka Mu je vječna slava.”
+++++
Priredio: Petar Salečić, izdavačka kuća Kyrios

medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er