VJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Srce ove svetice još uvijek je sačuvano, nakon više od 400 godina: Na njemu je čak moguće vidjeti rane, svježe i žive s kojima je živjela čak 23 godine

Srce ove svetice još uvijek je sačuvano, nakon više od 400 godina: Na njemu je čak moguće vidjeti rane, svježe i žive s kojima je živjela čak 23 godine Sveta  Terezija Avilska (1515. – 1582.) imala je stigme na srcu. Njen je slučaj neuobičajen i nevjerojatan.

Naime, na njenu se tijelu nikada nije vidjela nikakva rana. U jednom je svom mističnom djelu napisala, kako je „imala stigme urezane u svoje srce”.

Ne mistične stigme, ne duhovne, već prave rane, stvarne posjekotine.

Pet rana

Prilikom obdukcije, srce joj je izvađeno i na njemu se moglo vidjeti pet rana, baš kao što je i opisala Fenomen se mogao utvrditi tek nakon smrti svetice.

Vezani članci

Jedna je rana bila dugačka pet centimetara. Liječnici su rekli kako je bila dovoljna samo jedna od njih da prouzroči smrt, a sveta je Terezija sa svim tim ranama živjela 23 godine.

Dijelovi tijela sv. Tereze nalaze u različitim svetištima diljem svijeta

Srce svetice, još uvijek sačuvano, nakon više od 400 godina, čuva se u svetištu u Alba Torresu, u Španjolskoj. Na srcu je čak moguće vidjeti rane, svježe i žive.

Tamo se čuva i njezina ruka. Različiti dijelovi tijela čuvaju se u različitim dijelovima svijeta.

Tijelo je u Španjolskoj Albi de Tormens. Desno stopalo i dio gornje vilice su u Rimu. Lijeva ruka je u Lisabonu. U Rondi u Španjolskoj je lijevo oko i desna ruka. U Albi de Tormes je lijeva ruka i srce, u Parizu je jedan prst i u Sanlúcar de Barrameda u Španjolskoj također jedan prst.

Očuvani su i drugi dijelovi tijela poput ruke i stopala. Stopalo se nalazilo i u katedrali u Bjelovaru.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er