ZANIMLJIVOSTI

2 tjedna nakon krštenja, proslavljeni nogometaš vjenčao se u crkvi

Bivša nogometna zvijezda Ronaldo Nazario vjenčao se u crkvi samo dva tjedna nakon što je kršten kao katolik.

12. rujna bivši brazilski napadač Ronaldo Nazario podijelio je vijest da je kršten u Katoličkoj crkvi. A sada, samo dva tjedna kasnije, vratio se u crkvu ponovno odjeven u bijelo kako bi sudjelovao u sakramentu vjenčanja. Nema sumnje da je legendarni nogometaš imao šaroliku prošlost kada su veze u pitanju. Ali nadamo se da će ovaj put, s obnovljenom vjerom u Boga, ova zajednica trajati cijeli život.

Vijest o vjenčanju podijelili su na društvenim mrežama Celina Locks i Ronaldo na svojim računima na društvenim mrežama. A ono što ohrabruje je da su mladenci rado podijelili vjersku stranu svog vjenčanja. (U mnogim zemljama, sakramentalno vjenčanje i zakonska ceremonija dva su potpuno različita događaja, budući da svećenici nemaju pravo služiti sjedinjenje sa stajališta vlade. Parovi mogu izabrati malo okupljanje pred sucem i zatim veći dan u crkvi.)

Par se vjenčao u maloj crkvi Es Cubells na Ibizi u Španjolskoj. Crkvu, koja se prilično dramatično nalazi na vrhu litice, osnovao je 1864. karmelićanski fratar, blaženi Francisco Palau. Fratar je svoj život posvetio misijskom propovjedništvu i pustinjaku, utemeljivši Školu kreposti koja se pokazala uzorom u katehetskom poučavanju odraslih. Danas položaj jednostavne, ali lijepe crkve koja gleda na more čini slikovito mjesto za vjenčanje, pružajući lijep početak bračnog života.

https://www.instagram.com/p/CxoARBBIYDI/?utm_source=ig_embed&ig_rid=feab692c-1e55-4f40-a224-4c2fba02cb00

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er