VJERA I DUHOVNOST

Zastrašujuća vizija pakla vidioca

Kroz povijest, raznim pojedincima je bila dana jedinstvena vizija zagrobnog života, često su ih anđeo ili Djevica Marija odveli u raj ili pakao. Ova privatna otkrivenja je dao Bog kako bi pomogao pojedincu da bolje razumije što čeka dušu nakon smrti. Sestra Lucija, jedna od troje fatimskih vidioca, zapisala je u svojim memoarima viđenje pakla koje im je darovala Djevica Marija.

Opisuje pakao kao “ogromno more vatre” i bio je zastrašujući prizor, posebno za troje djece koja su ga vidjela. [Marija] je još jednom otvorila ruke, kao što je učinila prethodna dva mjeseca. Činilo se da zrake [svjetlosti] prodiru kroz zemlju, i vidjeli smo, takoreći, ogromno more vatre. Uronjeni u ovu vatru, vidjeli smo demone i duše [prokletih]. Potonji su bili poput prozirne goruće žeravice, svi pocrnjeli ili uglačanoj bronci, imali su ljudske oblike. Lebdjeli su okolo u toj vatri, sada uzdignutoj u zrak plamenom koji je izlazio iz njih samih, zajedno s velikim oblacima dima. Sada su padali sa svih strana poput iskri u golemim vatrama, bez težine i ravnoteže, usred krikova i jecaja boli i očaja, koji su nas užasnuli i natjerali da drhtimo od straha (mora da je zbog ovog prizora zavapio, jer ljudi kažu da su me čuli).

Demoni su se razlikovali [od duša prokletih] po svojoj zastrašujućoj i odbojnoj sličnosti sa strašnim i nepoznatim životinjama, crnim i prozirnim poput gorućeg ugljena. Ta je vizija trajala samo trenutak, zahvaljujući našoj dobroj Nebeskoj Majci, koja nam je pri prvom ukazanju obećala da će nas uzeti u nebo. Bez toga, mislim da bismo umrli od terora i straha.

Ova vizija pakla odražava opis koji se nalazi u Rimskom katekizmu sa Tridentskog koncila, koji opisuje pakao kao „najodvratniji i najmračniji zatvor u kojem se duše prokletih muče s nečistim duhovima u vječnoj i neugasivoj vatri. Ovo mjesto se zove gehena, rupa bez dna, i strogo se tako zove pakao.” Ova slika pakla također je izvedena iz ovih Isusovih riječi u Evanđelju: “Ako te tvoja ruka navodi na grijeh, odsijeci je. Bolje ti je sakatom ući u život nego s obje ruke otići u pakao, u oganj neugasivi.” (Marko 9:43)

U biblijskom smislu, “Gehena” je grčki izraz za dolinu jugozapadno od Jeruzalema. Bilo je to mjesto gdje su se događale poganske žrtve, uključujući i žrtvu paljenicu djece. U Isusovo vrijeme bilo je to smetlište na kojem se otpad stalno spaljivao. Dakle, pakao je povezan s mjestom vječne vatre i boli. Vizija koju je dobila sestra Lucia bila je zastrašujuća i podsjeća nas sve da pakao nije neka “zabava za grešnike”, već užasno mjesto, mjesto na koje nikada ne bismo željeli otići.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er