VJERA I DUHOVNOST

Zašto je sveti Ivan Pavao II. toliko volio i promicao molitvu krunice?

Na početku svoga pontifikata sveti Ivan Pavao II. svima je dao do znanja da mu je krunica najdraža molitva. Pape ne otkrivaju uvijek svoje osobne preferencije u javnosti, ali sveti Ivan Pavao II. nije se bojao otkriti svoju omiljenu vrste pobožnosti.

1978., sveti Ivan Pavao II. jasno je rekao: „Krunica je moja najdraža molitva. Čudesna molitva! Predivna u svojoj jednostavnosti i dubini.” Sveti Ivan Pavao II. potvrdio je ovu izjavu u svom apostolskom pismu Rosarium Virginis Mariae 2002. godine, ističući kako je ovaj aspekt svog duhovnog života otkrio tako rano u svom pontifikatu i kako ga je nastavio tješiti u dobrim i lošim vremenima. Krunica me pratila u trenucima radosti i u trenucima poteškoća. Tome sam povjerio bezbroj briga; u njemu sam uvijek nalazio utjehu.

U određenom smislu, ako želite saznati sve razloge zašto je sveti Ivan Pavao II. volio krunicu, sve što trebate učiniti je pročitati Rosarium Virginis Mariae. Sadrži detaljnu studiju krunice i mnoge razloge zašto ju je poljski Papa volio. Sveti Ivan Pavao II. navodi jedan od glavnih razloga zašto je voli, objašnjavajući kako je krunica put kontemplacije, piše Aleteia.

[Najvažniji razlog snažnog poticanja prakticiranja molitve krunice je taj što ona predstavlja najučinkovitije sredstvo za poticanje među vjernicima one predanosti razmatranju kršćanskog otajstva koju sam u apostolskom pismu Novo Millennio Ineunte predložio kao istinsku. “Odgajanje u svetosti”: “Ono što je potrebno je kršćanski život koji se ističe prije svega umijećem molitve” … Krunica pripada među najbolje i najvrijednije tradicije kršćanske kontemplacije. Za svetog Ivana Pavla II., ne samo da je krunica pružala način razmatranja otajstava Evanđelja, nego je također usmjerena na Mariju, za koju je vjerovao da je savršeni “model kontemplacije”.
Vezani članci

Sveti Ivan Pavao II. činio je sve što je mogao za promicanje krunice tijekom svog pontifikata, dijeleći sa svijetom njezin utjecaj na svoj život, nadajući se da može pomoći i nama na našem duhovnom putu.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er