VJERA I DUHOVNOST

Zašto je Isus morao naučiti moliti

Dok je Isus u potpunosti božanski, on je također u potpunosti čovjek, a to je značilo da je morao “naučiti” razne stvari nakon svog rođenja.

Možda bi se činilo čudno pomisliti da je Stvoritelj svijeta morao naučiti hodati, ali upravo se to dogodilo prije više od 2000 godina. Ne samo da je morao naučiti hodati, već je morao naučiti i moliti.

Katekizam Katoličke Crkve naglašava ovu točku u svom dijelu o molitvi: Sin Božji koji je postao Sin Djevice također je naučio moliti po svom ljudskom srcu. Molitve uči od svoje majke, koja je u srcu čuvala i razmišljala o svim “velikim stvarima” koje je učinio Svevišnji. Uči moliti riječima molitve svoga naroda, u sinagogi u Nazaretu i hramu u Jeruzalemu. KKC 2599

Marija i Josip morali su učiti Isusa kako moliti kao malo dijete, učeći ga riječima koje treba izgovarati i kakvo držanje treba imati. Ipak, njegova je molitva bila dublja od bilo čije druge jer on je u isto vrijeme i Bog: Ali njegova molitva izvire iz inače tajnog izvora, kako kaže u dobi od dvanaest godina: “Moram biti u kući Oca svojega.” Ovdje se počinje otkrivati novost molitve u punini vremena: njegovu sinovsku molitvu, koju Otac očekuje od svoje djece, konačno će živjeti jedino Sin u svom čovještvu, s ljudima i za ljude. KKC 2599

Vezani članci

Isus je hodao ovom zemljom da nam pokaže put do Oca i naučio je moliti da se i mi potrudimo ići njegovim stopama. Moramo naučiti kako moliti, a naš konačni učitelj i vodič je Isus Krist.

aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er