VJERA I DUHOVNOST

Sv. Faustina: Isus mi je dao ključeve da pobijedim u borbi protiv đavla

Sestra Faustina Kowalska ispisala je važno poglavlje u vječnoj borbi između dobra i zla. Mlada poljska časna sestra bila je smještena u samostanu Krakow-Pradnik kada je 2. lipnja 1938. (na pragu nacističke invazije Poljske) primila od Isusa pravila koja treba slijediti u borbi protiv đavla bez straha od poraza.

Mlada časna sestra brižljivo je zapisivala Gospodinove naloge u osobni dnevnik koji danas služi kao doktrinarni primjer u biskupijama diljem svijeta. Savjeti koje je Isus dao sestri Faustini bili su odlučujući za njezino vođenje u borbi protiv Zloga, a neki od njih su isti koje su egzorcisti, počevši od pokojnog oca Gabrielea Amortha, slijedili tijekom svog djelovanja.

Pogledajmo detaljno koje je “alate” Isus dao sestri Faustini u borbi protiv Zloga. U dnevniku čitamo da je Isus počeo diktirati svoje savjete rekavši mladoj redovnici: “Kćeri moja, želim te poučiti o duhovnoj borbi” zatim joj daje popis od kojeg donosimo dio:

1- Nikad se ne uzdaj u sebe, već se potpuno povjeri mojoj volji: davanje punog povjerenja Gospodinu prvi je štit koji imamo na raspolaganju, čak ga i sveti Pavao u poslanici Efežanima označava kao oružje kršćanina.

Vezani članci

2- U napuštenosti, u tami i sumnjama svih vrsta, obratite se Meni i vašem duhovnom upravitelju, koji će vam uvijek odgovoriti u Moje ime: ovaj drugi savjet je povezan s prethodnim, u slučaju sumnje ili terora u kompliciranom situaciji prvi korak koji treba poduzeti je zazivanje Isusa (ime kojega se tama jako boji), drugi je podijeliti tamu s ispovjednikom kako bi je mogli iznijeti na svjetlo.

3- Ljubav prema sebi stavite na posljednje mjesto, kako ne bi kontaminirala vaše postupke: ljubav prema sebi prirodni je instinkt i vrlo važan osjećaj, ali to se nikada ne smije preliti u aroganciju. Ako smo ponizni i stavljamo potrebe drugih ispred svojih, đavao je već izgubio.

4- Budite strpljivi prema sebi: strpljenje sa svojim pogreškama pomaže nam da budemo u miru sa samima sobom. Predbacivanje samima sebi i nestrpljivost dovodi nas do iritacije i impulzivnog djelovanja, pod jarmom đavla kojem je cilj upravo naš nemir da nas zavede na krivi put. Ali ako zadržimo kontrolu i gledamo sebe Božjim očima, s beskrajnom strpljivošću, naša će duša biti slobodna od iskušenja.

5-Izbjegavajte mrmljanje kao kugu: mnogi podcjenjuju snagu riječi. To može imati razorne učinke ako ga dijeli i širi skupina tračeva čija je jedina namjera nauditi svojim susjedima. Ogovaranje je, zapravo, oružje đavla, koji voli širiti neistine i nanositi štetu ljudima kako bi ih uništio iznutra. Zbog toga se dobri kršćanin mora kloniti mrmljanja i izbjegavati ogovaranje.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er