VJERA I DUHOVNOST

Što Crkva kaže o tome kako treba postupati s kremiranim ostacima?

Odgovor je jednostavan. S kremiranim ostacima krštenih vjernika treba postupati s istim poštovanjem s kojim se odnosimo prema posmrtnim ostacima onih koji nisu kremirani: treba ih pokopati na katoličkom groblju ili u katoličkom mauzoleju kad god je to prije moguće.

Što se tiče priprema za “neizbježno”, zapamtite da je najvažniji zadatak briga za vašu dušu. Iskoristite svoje preostale dane za rast u milosti. Njegovati pobožnost prema svetom Josipu, zaštitniku umirućih. A možda naučite i molite ovu molitvu za sretnu smrt:

“Dragi Bože i Oče moj, Gospodaru života i smrti, ti si nepromjenjivom odredbom odredio da, kao pravednu kaznu za naše grijehe, svi mi imamo umrijeti. Pogledaj me ovdje pognutog pred sobom. Iz dubine svog srca gnušam se svojih grešaka iz prošlosti, za koje sam tisuću puta zaslužio smrt, smrt koju sada prihvaćam kao okajanje za svoje grijehe i kao dokaz svoje podložnosti tvojoj dragoj volji. O Gospodine, sretno ću umrijeti u trenutku, na mjestu i na način kako ti želiš. I do tog dana iskoristit ću dane života koji su mi ostali da se borim protiv svojih nedostataka i da rastem u tvojoj ljubavi, da raskinem veze koje vežu moje srce za stvorenja i da pripremim svoju dušu da se pojavi u tvojoj prisutnosti; i od ovog se trenutka bez rezerve prepuštam u naručje tvoje očinske providnosti.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er