VJERA I DUHOVNOST

Oprašta li Bog sve grijehe?

Oprašta li Bog sve grijehe? Kad je Isus večerao s grešnicima, farizeji su ga pitali zašto. Rekao im je: “Liječnika ne trebaju zdravi, nego bolesni. Nisam došao pozvati pravednike na obraćenje, nego grešnike” (Lk 5,31-32).

Ovdje vidimo središnju temu Isusove službe — oproštenje grijeha povezano s obraćenjem srca. “Krist koji je umro za sve ljude želi da u njegovoj Crkvi vrata oproštenja uvijek budu otvorena svakome tko se odvrati od grijeha” (Katekizam Katoličke Crkve, br. 982). Katekizam nastavlja: „Povratak zajedništvu s Bogom nakon što ga je izgubio zbog grijeha proces je rođen iz Božje milosti koja je bogata milosrđem i brine se za spasenje ljudi, piše Simply Catholic.

Čovjek mora tražiti ovaj dragocjeni dar za sebe i za druge. Pokret povratka Bogu, nazvan obraćenje i pokajanje, uključuje tugu i gnušanje nad počinjenim grijesima, te čvrstu nakanu da se u budućnosti više ne griješi. Obraćenje dotiče prošlost i budućnost i hrani se nadom u Božje milosrđe” (Katekizam Katoličke Crkve, br. 1489-90).

Samo Isusovo ime na hebrejskom znači “Bog spašava”, i stoga je on “učinjen čovjekom za sveopće i konačno otkupljenje od grijeha” (Katekizam Katoličke Crkve, br. 432). Netko prepoznati da je grešnik znači prepoznati Isusa kao Spasitelja.

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er