VJERA I DUHOVNOST

Šokantno svjedočanstvo neurokirurga nakon buđenja iz kome: ‘Bio sam u raju i susreo se sa…’

Svjedočanstvo o čovjeku koji je imao iskustvo bliske smrti u kojem je vlastitim osjetilima, na vrlo jasan i precizan način, vidio postojanje zagrobnog života i raju. Samim time, njegove izjave ne ostavljaju prostora za tumačenje. “Raj je stvaran”, raj postoji.

Iskustvo na rubu smrti koje ne ostavlja mjesta sumnji, objasnio je to i poznati američki tjednik Newsweek, s naslovom naslovnice koji danas svakako nije uobičajen za naslovnicu poznatih novina. Ipak, vijest je toliko jaka da je bilo potrebe napisati je velikim slovima, glasno i jasno viknuti u svijet. Neurolog koji je prošao kroz ovo iskustvo zove se Eben Alexander i dio je Harvard Medical School. Njegova je priča također ispričana u knjizi pod naslovom “Proof of Heaven: A Neurosurgeon’s Journey to the Afterlife”( ” Dokaz raja: Putovanje neurologa u zagrobni život”) koja detaljno objašnjava što se dogodilo tijekom onoga što se u Sjedinjenim Državama općenito naziva NDE – Near Death Experience- “Iskustvo blizu smrti”.

Potresno i vrlo jasno svjedočanstvo o Raju

Posebnost ovog svjedočanstva je, međutim, u tome što ono ne dolazi od nekog gorljivog katolika, posvećenog objašnjavanju na apologetski način onima koji ne vjeruju što je nebo i što ono znači. Ovaj put iskustvo je doživio profesor, znanstvenik, neurokirurg. Netko tko se zbog profesije kojom se bavi, ali i sredine u kojoj je odrastao i oduvijek radio, zasigurno nalazi duboko prožet dvojbenim i racionalističkim pristupom. Stvarnost pobjeđuje svaku unaprijed zamišljenu teoriju i vodi do istine Ipak, stvarnost i iskustvo nadilaze sve teorije i predrasude. Nije prvi put da se čuju ovakve priče o zagrobnom životu, koje su svaki put posebno kontroverzne. Tunel svjetla na kraju tame postao je klasik pripovijedanja, kako u književnosti tako i u filmu. Ovaj put je, međutim, sasvim drugačije. Znanstvenik neupitne profesionalnosti doživio bi potpuno isto iskustvo na vlastitoj koži, a sada se vratio da to ispriča svima, svjedočeći o konkretnosti Raja.

Vezani članci

Eben iza sebe ima 25 godina iskustva u radu, sasvim solidnu pozadinu i kršćansku vjeru koja do tog trenutka nije bila previše čvrsta. Uvijek je objašnjavao da nikada nije vjerovao u dokaze o zagrobnom životu prije nego što ih je doživio na sebi.

Jednog dana Eben se probudio s jakom glavoboljom. Situacija se pogoršala u nekoliko sati i primljen je u bolnicu u Virginiji zbog rijetkog oblika meningitisa. Postojalo je malo nade da će preživjeti u nekom drugom stanju osim vegetativnog, prema prvim reakcijama liječnika. Ostao je tako nekih sedam dana, a onda se naglo probudio. “Doživio sam nešto toliko duboko da mi je dalo znanstveni razlog da vjerujem u život poslije smrti”, kasnije je rekao znanstvenik. Nekoliko dana u bolnici u kojoj alati dostupni liječnicima nisu registrirali nikakve moždane signale, ali u kojoj je čovjek objasnio da je krenuo na dugo putovanje u drugu dimenziju, živo i stvarno.

Sada je znanstvenik siguran u mogućnost održavanja svijesti i samosvijesti i nakon smrti. Tih dana, naime, klinička izvješća objašnjavaju da u njegovom mozgu nije bilo aktivnosti na razini neokorteksa, demantirajući one koji ta iskustva pripisuju oštećenju upravo u tom području mozga. Najšokantnije od svega je, međutim, to što je čovjekov opis zagrobnog života vrlo sličan onome koji opisuje kršćanska vjera. Eben se našao okružen oblacima, plavim nebom, letećim bićima poput anđela, okružen veličanstvenom pjesmom s neba. Tamo je sreo lijepu ženu, koja se okrenula prema njemu i razgovarala s njim, uvjeravajući ga tako da je ono što vidi potpuno stvarno. Od tog trenutka, Eben je počeo duboko osjećati osjećaj da je bezuvjetno voljen. Njegovo svjedočanstvo je uistinu nevjerojatno.

Probuđen iz kome, znanstvenik je odlučio potpuno napustiti dotadašnji život i profesiju kako bi ostatak života posvetio razumijevanju onoga što je doživio u tih sedam dana kome. Ostavljajući kolege i znanstvenu zajednicu nemalo začuđeno.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er