ZANIMLJIVOSTI

Radost djeteta s Downovim sindromom dok postaje ministrant na oltaru

Koja radost! Dječak Miguel Lopes blista dok oblači svoju odjeću kako bi preuzeo svoju važnu ulogu. Listopad je mjesec podizanja svijesti o Downovom sindromu, a tom prigodom donosimo priču o tome kako je 9-godišnji Miguel Lopes postao poslužitelj oltara u Paróquia Santa Rosa de Lima u Piracicabi, Brazil.

Miguelova mama Tassia rekla je za portal Aleteia da obitelj ide u istu crkvu otkad je Miguel bio beba. Pohađao je satove kateheta u župi, a kada je došlo vrijeme da se prijavi za mjesto ministranta, Miguel nije oklijevao.

Majka Tassia kaže da su ona i njezin suprug otkrili da Miguel ima Downov sindrom kada je bila trudna u sedmom mjesecu, “liječnik je htio da pobacim, a mi smo rekli ne!!” Miguel ima bolest srca i već je morao na operaciju srca. I kako kaže Tassia: “Njegov život je čudo!” Njezin sin pohađa redovnu školu i sudjeluje u raznim terapijske vježbama i ima mnogo prijatelja.

Zatim je rekla: “Sve što sam željela bilo je da on živi sve ovo što živi!! Mi smo sretni, presretni.” Istaknula je: Kažem da roditelji moraju vjerovati. A kad netko kaže da može, mi ga možemo poslušati.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er