CRKVAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Pročitajte uslišanja, milosti i čudesa po zagovoru Majke Božje Bistričke

Povodom svetkovine Majke Božje Bistričke koja se slavi 13. srpnja, donosimo vam nekoliko zapisa iz „Knjige uslišanja, milosti, zagovora i čudesa Bl. Dj. Marije Majke Božje Bistričke“ koji su se zapisivali od 1957. do 2003.

Kako navode na službenim stranicama svetišta, milosna uslišanja po zagovoru Majke Božje Bistričke bilježeni su još od 1688. pa sve do danas, što je dokaz „velike ljubavi i vjernosti naroda prema Majci Božjoj”, koji vjerno hodočaste na nacionalne svetište već dugi niz godina. Radi zaštite privatnosti, u knjizi su imena i drugi detalji izostavljeni.

Zapisano je kako su mnogi svjedočili da su po zagovoru Majke Božje Bistričke ozdravljeni:

„Ime, dječak iz Zagreba, bolovao od paralize u nogama, sušice. Liječnička pomoć bila je slaba. Po zagovoru Bl. Dj. Marije Majke Božje Bistričke je prohodao i došao sam pješke iz Zagreba u Mariju Bistricu 1957.g. Dječaka je vidio i milost zabilježio kapelan.”

„Ime iz mjesto r. 1940. g. bila je teško bolesna na oba oka 2 mjeseca. Lječnici nisu mogli pomoći. Po zagovoru njezine majke Majci Božjoj Bistričkoj probudila se ujutro zdravih očiju, makar je navečer legla na počinak sasvim bolesnih, zakrvavljenih i napola slijepih očiju. To je izjavila 1957. pod zakletvom u M. Bistrici njezina majka.”

„Ime iz mjesto triput ranjen u lijevo rame i lijevu čeljust; zarobljen u mjesto 10 mjeseci, vratio se iz drugog svjetskog rata živ i zdrav po zagovoru Majke Božje Bistričke. To izjavljuje on osobno došavši na zavjet, 1957. g.”

Uz ozdravljenja, također postoji i drugi zapisi uslišanih molitvi:

„Imena 1947.g. po zagovoru Bl. Dj. Marije Majke Božje Bistričke izbavljene iz velike materijalne neprilike i povraćena im sloboda. Ovo su one osobno izjavile u Mariji Bistrici, 1957. g.”

„Ime u smrtnoj opasnosti – na sudu – izašla bez ljage – zagovorom MBB – Osobno izjavila 1957.g.”

„Ime iz Ludbrega po zagovoru M.B.Bistričke sretno je prebrodio sve nevolje i teškoće osobito u ratu, gdje je napose osjećao pomoć nebeske Zagovornice M.B.Bistričke, kojoj se s pouzdanjem utjecao i uslišan bio, od srca se zahvaljuje i nadalje s pouzdanjem preporuća. Gore spomenuti ovo osobno izjavljuje, 1957.”

„Ime iz Zagreba, zagovorom MBB sretno se riješilo stambeno pitanje. Osobno izjavila 8.9.57.”

02.04.2018., Marija Bistrica – 18. vodicki festival zudija u nacionalnom svetistu Majke Bozje Bistricke. Skup cuvara Kristova groba koji njeguju pobozni obicaj u korizmenom vremenu kroz Sveto trodnevlje prvi se put odrzava u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Na glavnom bistrickom trgu Sime Strikoman napravio je jos jednu u nizu svojih poznatih Milenijskih fotografija. Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Osim zapisa uslišanja, u knjizi su mnoge generacije bilježile svoje prošnje i zahvale, od zdravlja, zaštite djece do „slatkih muka” kao što je molba za prolazak s peticom na kraju školske godine te su neki svoju zahvalnost izražavali i zavjetnim darovima.

„U znak poštovanja i zavjeta, Majci Božjoj Bistričkoj daruje vjenčanu haljinu, Hvala!”

„Zagovor isprošeno dijete, dječak Majci Božjoj Bistričkoj. Poklanjaju 3 srebrenika.”

„Draga Majko! Molim Te za sreću moje kćeri. Prilažem ovaj dar Majci Božjoj Bistričkoj za aražman cvijeća svaki tjedan na oltar! Budi i dalje uz nas majčice!”

„Majci Božjoj Bistričkoj! Zahvaljujem Ti Majčice što si mi pomogla na vozačkom ispitu. 1987.”

„Zahvala Majci Božjoj Bistričkoj! Hvala Ti Majko Božja Bistrička na lijepom i zdravom rođenom unuku. 1988.”

„Vlč. Ime – mladomisnik. Kod služenja Mlade Mise datum u Mariji Bistrici. Poklanja na dar Majci Božjoj Bistričkoj oltarnik i pokrivalo za ambon od Mlade Mise. 1996.”

„Majci Božjoj Bistričkoj! Poklanjamo zaručene prstene da nas M.B.B. čuva.”

Na koncu, u sklopu zahvala i prošnji, jedna je mlada školarka napisala: „Želja mi je proći s 5. Znam to je nemoguće ali Ti ponekad učiniš čuda pa Te molim da mi pomogneš na tom planu.”

www.medjugorje-news.com/hkm.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er