VJERA I DUHOVNOST

Posljednje riječi najveće mističarke 20. stoljeća: Babilonske pohote prodrijet će u kuću Božju…

Posljednje riječi najveće mističarke 20. stoljeća: Babilonske pohote prodrijet će u kuću Božju…

Fotografije žene s kolarom među svećenicima zbunile su javnost. Iako je riječ o protestantskoj pastorici, ne možemo zanemariti da posljednjih godina crkva raspravlja o nekim temeljnim istinama katoličke vjere, a zvukovi sinodalnosti postaju sve strašniji vjernom svijetu. Žene svećenice, homosekaualizam, sveta pričest protestantima i muslimanima, dozivanje duhova u crkvama, poganstvo, koncerti i desakralizacija, pedofilija i homoseksualizam među klerom itd., samo su neki od krikova koji se posljednjih godina čuju svijetom.

No, trebamo li se čuditi tome ili pak slaviti s obzirom da je upravo to jedan od znakova dolaska Isusa, odnosno udarne bitke unutar Apokalipse, a u koju smo poslani ratovati- baš mi, u ovom jedinstvenom trenutku ljudske povijesti?

Slavimo, jer jedna od najvećih mističarka 20. stoljeća Marija Valtorta posljednje što je zapisala upravo je Apokalipsa koju je pisala u razdoblju od rujna do studenoga 1950 godine, i ona tamo najavljuje golemi rat ali i nešto mnogo moćnije što smo pozvani mi graditi – novu evangelizaciju s Djevicom Marijom za konačno rušenje sotone.

Podsjetimo, jedan od najvećih promicatelja Valtortinog duhovnog stvaralaštva bio je sveti Padre Pio koji je mnogim vjernicima preporučivao čitanje njenih djela. Ona tako piše:

”Vremena koja se približavaju bit će vremena rata ne samo materijalnoga, nego nadasve rata između materijalnosti i duha. Antikrist će nastojati povući razumne stvorove prema kaljuži bestijanog života. Krist će nastojati spriječiti to odmetništvo ne samo od vjere, nego štoviše i od razuma, otvarajući nova obzorja i putove osvijetljene duhovnim svjetlima, snažno probuđenje duha, probuđenje što će ga pomagati ovi novi evangelizatori ne samo Krista, nego i Majke Božje.

Podignut će Marijin stijeg. Vodit će k Mariji. I Marija, koja je već jedanput bila uzrokom i izvorom neizravnim ali uvijek snažnim čovjekovog otkupljenja, bit će to opet. Jer Ona je sveta Protivnica podmukloga Protivnika, i određeno je da njezina peta trajno gnječi paklenog zmaja, kao što je i Mudrosti, koja je u njoj napravila sjedište, određeno da pobijedi krivovjerja koja kvare duše i umove.

U to vrijeme koje će neizbježno doći, u kome će se tmine boriti protiv svjetlosti, bestijalnost protiv duha, sotonstvo protiv preostale djece Božje, Babilon protiv nebeskog Jeruzalema, i kad će se babilonske pohote, trostruke pohote, razliti poput smradnih voda i infiltrirati se posvuda, sve do u kuću Božju, kako je već bilo i kako je rečeno da mora ponovno biti, u ono vrijeme otvorene odvojenosti djece Božje od djece Sotonine, u kome će djeca Božja postići snagu duha koja do sada nikada nije postignuta, a djeca Sotonina snagu zla tako veliku te nijedna pamet ne može smisliti kakva će stvarno biti, doći će nova evangelizacija, potpuno nova evangelizacija, koja zasad pokazuje prva probuđenja kojima se ljudi suprotstavljaju.

I ona će ostvariti velika čudesna obraćenja i savršenosti. I velika naprezanja sotonske mržnje protiv Krista i Žene. Ali ni Nju ni Njega neće moći dohvatiti njihovi neprijatelji. Ne bi ni dolikovalo niti koristilo da ih dohvate. Ne može se nanijeti najveća uvreda Bogu pogađajući njih Dvoje Njemu najdražih: Sina i Majku. Onu su već, u njihovo vrijeme, podnijeli sve najodurnije i najbolnije uvrede. Ali, kada, ka su već stoljećima proslavljeni, ne bi mogli biti uvrijeđeni, bez neposredne strahovite božanske kazne nad uvrediteljima.

Zbog toga će s novim sredstvima, na pravi način i u pravi čas, biti izvršena posljednja evangelizacija i oni koji žude za Svjetlošću i Životom dobit će ih, pune, savršene, darovane sredstvom koje je poznato samo Darovateljima, Isusu i Mariji.

Samo oni koji za sebe izaberu tminu i blato, krivovjerje i mržnju na Boga i Mariju, tj. oni koji su već mrtvi prije nego umru, duše trule, duhovi prodani Sotoni i njegovim slugama, tj. preteče Antikristove i on sam, dobit će tmine i blato i muku i mržnju vječnu, kako je pravo da bude, kad dođe Onaj koji mora doći.”

Iz knjige: Marija Valtorta, Apokalipsa – uvod i opći pregled, prijevod: Pavao Badurina, Jelsa 1998. (Scritti di Maria Valtorta I QUADERNI DEL 1945 AL 1950)

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er