VJERA I DUHOVNOST

Nalazi li se Gospa Žalosna u Bibliji?

Marijin naslov, Gospa Žalosna, jasno je izveden iz Biblije i događaja vezanih uz Isusovo raspeće. Dok mnogi od naslova Djevice Marije potječu iz posebnih ukazanja, Gospa Žalosna je jedan od njezinih naslova koji je izveden iz biblijskog odlomka.

Najizravnija referenca na ovaj naslov nalazi se u Evanđelju po Luki, gdje prorok Simeon naviješta što će se dogoditi s Marijom i njezinim sinom Isusom. “Evo, ovo je dijete postavljeno za pad i uskrsnuće mnogih u Izraelu, i za znak koji se protivi (a mač će probosti i tvoju vlastitu dušu), da se otkriju namisli mnogih srca.” Luka 2:35

Ovaj jedan stih naglašava bol koju će Marija doživjeti, bol koja će koristiti svijetu. Nadalje, Marijine boli izlaze na vidjelo kada ona stoji podno križa, svjedočeći smrti svoga sina. Uz Isusov križ stajale su njegova majka i sestra njegove majke, Marija, žena Klopina, i Marija Magdalena. Kad Isus ugleda svoju majku i kraj nje učenika kojega je ljubio, reče majci: Ženo, evo ti sina! Tada reče učeniku: “Evo ti majke!” I od toga časa učenik ju odvede k sebi. Ivan 19:25-27 Imajući na umu ove biblijske odlomke, prikladno je da se Marija zove “Žalosna Gospa” ili “Žalosna Majka”.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er