OBITELJ

10 inspirativnih katoličkih citata o očinstvu

Svaki Dan očeva prepoznajemo važnu ulogu očeva u našim životima i zahvaljujemo im. To je dan kada se odaje počast svim ljudima koji vole i žrtvuju se za druge i sjećamo se ljubavi koju svatko od nas prima od Boga Oca. Bilo da pišete čestitku za Očev dan ili tek razmišljate o ulozi i pozivu na očinstvo, CNA donosi 10 prekrasnih citata o očinstvu:

Papa Franjo: “Svaka obitelj treba oca – oca koji dijeli radost i bol svoje obitelji, prenosi mudrost svojoj djeci i nudi im čvrsto vodstvo i ljubav.”

Sveti Ivan Pavao II.: “U otkrivanju i ponovnom proživljavanju na zemlji samog Božjeg očinstva, čovjek je pozvan osigurati skladan i jedinstven razvoj svih članova obitelji.”

Papa Benedikt XVI.: “Bog je otac koji nikada ne napušta svoju djecu, otac pun ljubavi koji podržava, pomaže, prihvaća, oprašta, spašava, s vjernošću koja neizmjerno nadilazi čovjekovu, otvarajući se prema vječnoj dimenziji.”

Papa Franjo: “Dobar otac zna čekati i zna oprostiti iz dubine srca. Svakako, zna i čvrstinu ispraviti: Nije slab otac, podložan i sentimentalan. Otac koji zna ispraviti bez ponižavanja je onaj koji zna zaštititi ne štedeći sebe.”

G.K. Chesterton: “Bog odabire obične muškarce za očinstvo kako bi ostvario svoj izvanredni plan.”

Otac Lawrence Lovasik: “Očinstvo je poziv u Božjoj službi koji se ne smije držati olako ili neozbiljno, već s ozbiljnom odlučnošću ozbiljnih muškaraca.”

Katekizam Katoličke Crkve, br. 2214: “Božansko očinstvo je izvor ljudskog očinstva; ovo je temelj časti koju dugujemo roditeljima.”

Sveti Ivan Pavao II.: “Ljubav prema ženi kao majci njihove djece i ljubav prema samoj djeci za muškarca su prirodan način razumijevanja i ostvarenja vlastitog očinstva.”

Sveti Vinko Paulski: “Čovjek molitve sposoban je za sve.”

Sluga Božji otac John Hardon: “Sv. Josip je božanski objavljeni model ljudskog očinstva.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er