SVJEDOČANSTVA

Pater Donald Calloway: Kako je đavao htio spriječiti moje obraćenje

Pater Donald Calloway poznati je američki svećenik i promicatelj pobožnosti Djevici Mariji i svetom Josipu čije je svjedočanstvo obraćenja dramatično uznemirilo duhovni svijet.

Naime, prije nego je postao katolik ovaj svećenik bio je ovisnik o teškim drogama, a vjera u Boga bila mu je apsolutna nepoznanica. Pokušao je s odvikavanjima, ali nije išlo i bio je toliko loše da je po prljavim, zapuštenim stanovima puzao po podu ne bi li našo neke komadiće za ušmrkati.

Jedne večeri u apsolutnom mraku i tami, depresiji izvlači iz police s knjigama njegovih roditelja, knjigu o Međugorju te doživljava apsolutnu transformaciju svog života.

Proveo je čitavu noć čitajući tu knjigu, sve do ranih jutarnjih sati. Za to vrijeme, unutarnje biće u njegovoj duši od nervoze se i nemira koje je dotad živo osjećao, preobrazilo u duboku radost i mir koji je posve isijavao i obuzimao njegov duh.

Međugorske poruke su ga dotaknule na posve novoj, višoj razini; bio je to povratak molitvi, miru, postu i pomirenju s Bogom i potreba za obraćenjem. Po prvi puta, nešto je bilo tu pred njim i nudilo mu je nadu u nasilnoj prošlosti, u životu grijeha i očaja.

“Djevica Marija je govorila stvari koje su bile tako jasne i koje su me obuzimale da sam bio toliko ganut i proživljavao sam sve emocije na mnogo dublji način. To su bili osjećaji koje nisam iskusio od svog djetinjstva, kad sam bio dječačić koji je silno volio svoju mamu i želio je usrećiti. A sada je Djevica Marija bila tu i govorila mi kako je ona moja Majka, kako je ona Majka svih zalutalih i pozivala nas da se vratimo Bogu, Isusu. Jasno je rekla kako ona nije Bog, nego nas je sve upućivala na svoga Sina govoreći nam kako je On Mesija, Spasitelj svijeta. Počeo sam se zaljubljivati u tu Majku, u tu Ženu.”

Tu je prelomilo. Drugo jutro započeo je proces obraćenja koji ga je doveo do katoličanstva, a na kraju i do svećeništva, te je od mladića potpunog besmisla uništenog drogama, postao autor brojnih teoloških i marijanskih djela što je aposlutno nadnaravno Božje djelo.

U nedavnom intervjuu s Mattom Fraddom, otac Calloway ispričao je kako je demon htio spriječiti njegovo obraćenje na katoličanstvo a ujedno je posvjedočio i snagu imena Marija. .

Kad se demon ukazao ocu Donaldu Callowayu

Otac Calloway objašnjava svoj proces obraćenja dok je napustio svoje starenavike. Prvo što je učinio bilo je da stavi sliku Isusa u sobu.

“Kleknuo sam na jedno koljeno i rekao: ‘Potreban si mi, mislim da si stvaran i volim te. Ono što se potom dogodilo mogu nazvati samo božanstvenim detoksom i romantikom. Bog je preplavio moju dušu takvim milosrđem da sam počeo plakati.”

Tako je cijeli dan ostao u sobi. “Kada sam konačno došao k sebi, da tako kažem, jer bilo je to totalno mistično iskustvo, ustao sam i legao na sofu.”

Tada se dogodilo nešto što ga je prestrašilo do te mjere da se, 20 godina kasnije, molio da se to više ne dogodi.

“Đavo je došao”

“Stvorenje se pojavilo u sobi i počelo se manifestirati – kao da je doslovno poprimilo fizički oblik. Bio sam toliko prestravljen da se nisam mogao ni pomaknuti. Ako je itko ikada imao paralizu sna, to je zastrašujuće iskustvo uvećano za bilijun jer si budan. Ovo je bilo živo biće koje me je željelo,” objašnjava otac Calloway.

“Bio sam tako prestravljen da sam morao zatvoriti oči. Bio sam potpuno skamenjen. Nisam mogao ništa”, rekao je, dodavši da je jednom koristio Ouija ploču (ploča za dozivanje duhova).

“Mislim da je vrag mislio da mu pripadam zbog toga”, rekao je.

Prema njegovu kazivanju, učinio je jedino što je znao učiniti: “ Iz duše sam zavapio, ne čujno, ali u duši: ‘Marija!’

“I znaš li što se dogodilo? Uništen je. Demon je bio potpuno izbrisan tim imenom. I doživio sam najnevjerojatniji mir koji nisam doživio do danas, a vjerojatno ni neću s ove strane vječnosti.”

Ali njegovo mistično iskustvo nije tu završilo.

Odjednom je u svojoj duši začuo “najčišći, ženstveni, majčinski glas” kako govori: “Donnie, tako sam sretna.”

“Nitko me ne zove Donnie osim moje mama. Nitko”, rekao je. “To je bila majka Isusa Krista koja mi je rekla da je ona i moja majka… đavao me nije mogao dotaknuti, jer sam bio u Marijinom naručju.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
church pop
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er