CRKVAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Lijepa vijest: Tijelo bl. Carla Acutisa biti će trajno izloženo u Asizu

Asiški biskup Domenico Sorrentino otvorio je u srijedu 2. lipnja nakon večernje mise grob bl. Carla Acutisa u crkvi Sv. Marije Velike u Asizu te najavio da će njegovo tijelo biti trajno izloženo na štovanje, prenosi Vatican News.

Biskup Sorrentino grob je otvorio nekoliko dana nakon inauguracije „vrata svetoga Franje“, koja su ponovno otvorena nakon 800 godina kako bi se vjernicima omogućilo da ponovno prožive gestu kojom se sv. Franjo Asiški lišio svih zemaljskih dobara. Mjesta svetoga Franje i tijelo blaženoga Carla, rekao je biskup Sorrentino, putovi su susreta s Gospodinom. Njihove slike, postavljene zajedno na ulazu u svetište, upućuju na Isusa.

Biskupova je želja da ta svijest potakne sve hodočasnike koji dolaze u svetište, ohrabrujući ih da se otvore svjetlu evanđelja i da duboko dožive vjeru. Stoga će tijelo bl. Carla Acutisa biti trajno izloženo.

Carla Acutisa blaženim je proglasio kardinal Agostino Vallini u Asizu 10. listopada 2020. i to 14 godina nakon njegova preminuća zbog leukemije. U propovijedi, koju je održao pred Carlovim roditeljima, majkom Antonijom i ocem Andreom, kardinal je podsjetio kako je Carlo za mnoge bio „svjetionik“, ali i uzor snage, stran svakom obliku kompromisa, svjestan da je, kako bi ostao u Isusovoj ljubavi, evanđelje potrebno živjeti konkretno, čak i ako je za to potrebno ići protiv struje, rekao je tada kardinal Vallini, prenosi Vatican News.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er