PAPA FRANJO

Papa Franjo: “U svojim ukazanjima Gospa je često poticala na molitvu krunice, posebno pred prijetećim prijetnjama svijetu, krunica je oružje protiv zla”

“U svojim ukazanjima Gospa je često poticala na molitvu krunice, posebno pred prijetećim prijetnjama svijetu”, rekao je papa Franjo u prošlogodišnjem obraćanju okupljenim vjernicima na blagdan Gospe od Ružarija.

Papa Franjo kaže da ćemo sve više vidjeti Božje lice moleći krunicu i potiče nas da nosimo krunicu sa sobom. “U svojim ukazanjima Gospa je često poticala molitvu krunice, posebno pred prijetećim prijetnjama svijetu”, rekao je papa Franjo u prošlogodišnjem obraćanju, 7. listopada, na blagdan Gospe od Ružarija, na kraju opće audijencije. Sveti Otac potaknuo je vjernike na molitvu krunice, osobito u svojim pozdravima raznim jezičnim skupinama u publici. Istaknuo je njezina ukazanja u svom pozdravu hodočasnicima koji govore poljski, dodajući: “I danas, u ovo doba pandemije, potrebno je držati krunicu u rukama i moliti za nas, naše voljene i sve ljude.”

Krunica je najljepša molitva koju možemo uputiti Djevici Mariji.

Obraćajući se hodočasnicima koji govore španjolski, Sveti Otac molio je da nam Gospodin po zagovoru Gospe od Ružarija dopusti da „rastemo na svom putu molitve, da živimo u intimnosti s njim“ i da „svoj život, u usred ovog vremena pandemije, usluga s ljubavlju za svu našu braću i sestre, osobito za one koji se osjećaju napuštenima i nezaštićenima. ”

Molitva za razmišljanje

Pozdravljajući tada vjernike koji govore arapski, pozvao ih je da mole krunicu i nose je u rukama ili džepovima. Krunica je, objasnio je, najljepša molitva koju možemo uputiti Djevici Mariji. “To je razmatranje faza života Isusa Spasitelja s njegovom Majkom Marijom i to je oružje koje nas štiti od zla i iskušenja.”

Papa je također govorio o krunici kao “kontemplativnoj molitvi”, rekavši da nam se, razmišljajući o otajstvima spasenja, “sve više otkriva ljubavno lice samoga Boga, kojega smo pozvani promatrati u vječnosti”.

Blagdan Gospe od Krunice slavi se 7. listopada i označava godišnjicu odlučujuće pobjede združene flote Svete lige 1571. nad osvajačkom osmanskom mornaricom u bitci kod Lepanta. Papa sveti Pio V. pripisao je pobjedu zagovoru Blažene Djevice Marije koja je zazvana na dan bitke s krunicom.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er