PAPA FRANJO

Papina “autobiografija” biti će objavljena 19. ožujka

Argentinski papa ispričao je svoju priču talijanskom novinaru Fabiu Marchese Ragoni, koji je knjigu napisao na talijanskom jeziku. Knjiga će biti objavljena na sedam jezika.

“Život: Moja priča kroz povijest.” Ovo je naslov “autobiografije” pape Franje, koja bi trebala biti objavljena 19. ožujka 2024. Djelo od više od 300 stranica u mekom izdanju, obećava da će ispričati priču – prema Papinim vlastitim riječima – o njegovom ” izvanredno putovanje” od djetinjstva u Buenos Airesu do Vatikana, piše Aleteia.

Izlazak knjige je poput holivudske produkcije pripremio njujorški izdavački div HarperCollins. Preveden na šest jezika (francuski, engleski, poljski, njemački, španjolski i portugalski) uz izvorni talijanski, ovaj nikad prije objavljeni izvještaj o životu prvog južnoameričkog pape bit će dostupan prvo 19. ožujka na engleskom jeziku , zatim 20. ožujka na svim ostalim jezicima. Knjiga će tako biti objavljena na blagdan svetog Josipa, kojeg Sveti Otac jako voli.

Napisano u suradnji s talijanskim novinarom Iako se knjiga na nekim stranicama predstavlja kao autobiografija, to zapravo nije tako. Argentinski papa nije uzeo pero, već je svoju priču ispričao talijanskom novinaru Fabiu Marchese Ragoni, koji je napisao knjigu. Od početka pontifikata o papi Franji nastalo je mnoštvo biografskih djela. Među najpoznatijima su oni koje su napisali novinari vrlo bliski papi, poput Argentinke Elisabette Pique (2014.) i Engleza Austena Ivereigha (2015.).

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er