PAPA FRANJO

Papa Franjo primio u audijenciju Hrvatsku nogometnu reprezentaciju

Prije opće audijencije Papa se susreo s vodstvom i igračima Hrvatske nogometne reprezentacije: Navijači, osobito mladi, ugledaju se u vas, budite uzoran primjer

Papa Franjo je danas, 5. lipnja, primio u audijenciju vodstvo i igrače Hrvatske nogometne reprezentacije, s kojima je u pratnji bio zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško. Čestitajući im za osvojeno treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 2022. godine u Kataru, istaknuo je da je nogomet globalni fenomen, sposoban uključiti iznimno veliki broj ljudi te pokrenuti kolektivne osjećaje i emocije. To mogu i sam posvjedočiti, – napomenuo je – jer dolazim iz zemlje gdje je sve to življeno na najsnažniji mogući način.

Sveti je Otac iskoristio tu priliku kako bi ponovno istaknuo vrijednosti sporta. Dok igrate nogomet, vi ste momčad i imate čast predstavljati svoj narod – kazao je te dodao:

Upravo to ‘biti momčad’ aspekt je sporta koji rado ističem, zato jer je to metafora društvenoga života, u različitim sredinama u kojima se živi i radi zajedno s drugima. Važni su individualni postupci, maštovitost, kreativnost… Ali ako prevlada individualizam, narušava se cjelokupna dinamika i ne postiže se cilj.

Rimski je biskup potom spomenuo brojne druge vrijednosti koje su u igri, kao što su osjećaj časti, prijateljstvo i bratska kolegijalnost, odanost i samokontrola te dodao:

Nemojte nikada zaboraviti da se navijači, a osobito mladi, ugledaju u vas: vaša uloga nadilazi sportsku sredinu i postaje model ostvarenoga života i uspjeha. Stoga je za vas važno da njegujete duhovne i ljudske vrline, kako biste mogli biti uzoran primjer.

Na kraju je Papa zahvalio Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji za posjet i poželio joj svako dobro u društvenoj i sportskoj aktivnosti, javlja Vatican News.

Predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza Marijan Kustić Svetom je Ocu darovao dres hrvatske reprezentacije s imenom Franjo i brojem 1 te kožnu repliku prve lopte s kojom se u Hrvatskoj počeo igrati nogomet.

Podsjetimo da je papa Franjo trebao primiti hrvatsku reprezentaciju 9. lipnja 2023., uoči završnice Lige nacija, ali je audijencija bila odgođena zbog podvrgavanja kirurškom zahvatu.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er