ZANIMLJIVOSTI

Nogometaši madridskog Reala pobjednički pokal prikazali Gospi, zaštitnici Madrida

Nogometaši madridskog Reala nakon subotnje pobjede u Ligi prvaka pohodili su odmah u nedjelju madridsku katedralu i ondje prikazali pobjednički pokal Gospi, zaštitnici grada.

Madridski nadbiskup kardinal José Cobo primio je u nedjelju u katedrali Almudena igrače Real Madrida, prenosi Madridska nadbiskupija. Oni su večer ranije u Londonu, pobjedom nad Borussijom Dortmund, petnaesti put osvojili Ligu prvaka. Predvođeni trenerom Carlom Ancelottijem i predsjednikom kluba Florentinom Pérezom, igrači i stručni stožer su se pomolili pred kipom Djevice Marije od Almudene, zaštitnice Madrida. Kapetan momčadi Nacho Fernández stavio je kopiju pokala pred Marijin kip, a Luka Modrić je ispod lika zaštitnice Madrida položio buket cvijeća, piše hkm.hr.

U katedrali prepunoj ljudi, kardinal Cobo je istaknuo da im cijela Crkva koja živi u Madridu želi od srca čestitati na ovom peharu i svemu što on znači za njih i njihov grad: “Čestitam na trudu i na radu momčadi, stručnom stožeru i cijelom klubu. Sport je sredstvo iskazivanja talenata, ali i izgradnje društva. Sport nas, naime, uči vrijednosti bratstva. Jer, na kraju, nije bitno čovjekovo porijeklo, jezik ili kultura. Ono što je važno je predanost i zajednički cilj”, rekao je nadbiskup Cobo.

Igračima je naglasio da je ‘biti prvak privilegij, zarađen trudom i naporom, ali i osobna i društvena odgovornost’. “Iz ove madridske crkve sada vas s velikom ljubavlju stavljamo pod plašt i pogled Djevice od Almudene, zaštitnice ovoga grada, koju nosite u srcu. Ona se brine i, poput dobre majke, zauzima se za svoju djecu, i vjernike i nevjernike. Ona odavde uvijek blagoslivlja i prima molitve i nade svih koji u Nju gledaju, kao i onih koji istinski traže pravi smisao života.”

Ne znam za koga bi navijao Marijin sin Isus, ali je sigurno da i Isus želi biti prisutan i zahvaliti za ovaj pokal. Isus nam pomaže prepoznati što je uistinu važno u životu i stvarima.

“Marija pozdravlja ovaj pokal i blagoslivlja vas, vaše obitelji, sve navijače Real Madrida i sve koji cijene dobar sport koji pomaže stvaranju boljeg svijeta, bez ratova i nasilja, timskim radom i trudom. Svojom ste disciplinom i predanošću postigli ovaj veliki cilj. A to je ključna poruka nade, posebice za mlade”, zaključio je kardinal Cobo te zamolio cijelu momčad da nastave igrati dobar nogomet i tako budu blagoslov nade i ljubavi za sve.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er