PAPA FRANJO

Papa Franjo na blagdan prvog mučenika Crkve: Mir za mučeničku Ukrajinu!

Pozdravljajući hodočasnike nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja, na blagdan prvoga mučenika kršćanske povijesti, Papa je ponovno zazvao prekid sukoba: „Mnogo je ukrajinskih zastava ovdje! Molimo mir za taj mučenički narod!“

Mir za mučeničku Ukrajinu – papa Franjo je još jednom, na blagdan svetoga Stjepana, prvoga mučenika kršćanske Crkve, u – kako je rekao – duhovnom raspoloženju radosti i vedrine svetoga Božića, pozdravljajući hodočasnike nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja i upravljajući pogled na brojne ukrajinske zastave koje su se vijorile na Trgu svetoga Petra, zazvao mir za tu zemlju uništenu ratom.

Mir u obiteljima, mir u župnim i redovničkim zajednicama, mir u pokretima i udrugama, mir za ratom napaćene narode, mira za dragu i napaćenu Ukrajinu. Mnogo je ukrajinskih zastava ovdje! Molimo mir za taj izmučeni narod!

Napadi na Božić

U međuvremenu, na Božić je zabilježeno više od 40 raketnih napada. O tomu su izvijestile oružane snage Kijiva koje također ističu da je predsjednik Putin, dan prije, rekao da je spreman pregovarati. Na meti su moskovskih trupa desetci gradova u regijama Lugansk, Donjeck, Harkiv, Herson i Zaporižja, prenosi Vatican News.

Troje je ljudi pak poginulo u napadu ukrajinske bespilotne letjelice na vojnu zračnu luku u ruskoj regiji Saratov, koji je moskovska protuzračna obrana onemogućila, ali su krhotine pogodile i ubile tri pripadnika ruske tehničke službe u zračnoj luci.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er