MEĐUGORJE

Više od 2000 hodočasnika iz Ukrajine za Božić u Međugorju

Oko 2200 hodočasnika iz Ukrajine i ovaj Božić provelo je u Međugorju. Oni su se sa svojim svećenicima danima vozili kako bi prešli oko 2000 kilometara i došli Kraljici Mira.

Na jednoj od granica jedan je autobus čekao čak 40 sati, a drugi 27 sati prije nego su ih pustili, ali ni to ih nije pokolebalo na njihovom hodočašću pa sada sretni u Međugorju obilaze molitvena mjesta i sudjeluju na molitvenom programu, piše Radio Mir Međugorje.

Kažu kako im to nije bilo nezgodno jer su spremni na svaku žrtvi kako bi došli u Međugorje i molili za mir. Molitva za mir u Ukrajini glavna je nakana ovoga hodočašća. Među ovih više od dvije tisuće hodočasnika pretežno su žene djeca, a u njihovoj pratnji ovaj put je oko 80 svećenika. Veliki broj ukrajinskih hodočasnika i prošli Božić je provelo u Međugorju, a od početka rata u Ukrajini u Međugorje se stalno moli za mir u toj zemlji, na Mladifestu su se priupljale i krunice za mlade u Ukrajini, uz to Međugorje je primilo i izbjeglice iz Ukrajine…

Kako su nam rekli zahvalni su da mogu biti u Međugorju, a zahvalnost izražavaju i župi i župljanima koji su ih primili u ove božićne dane.

Slavili su i liturgiju po svom obredu na vanjskom oltaru crkve sv. Jakov au Međugorju, a među njima je bio i apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorju nadbiskup Aldo Cavalli. Mnogi su od njega tražili blagoslov, a on je strpljivo stajao dok se red ispred njega stalno povećavao i svima koji su to željeli udijelio svoj blagoslov i riječ utjehe  u ovim za ukrajinski narod teškim trenucima.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er