PAPA FRANJO

Papa Franjo izrazio sućut povodom smrti kraljice Elizabete II.

Papa Franjo spominje se kraljice Elizabete i njezina neumorna služenja dobru te u brzojavu izražava sućut i jamči svoje molitve za kraljicu i za velike odgovornosti na koje je pozvan novi kralj Charles III. piše Vatican News

Duboko ožalošćen viješću o preminuću Njezina Veličanstva kraljice Elizabete II., izražavam iskrenu sućut Vašem Veličanstvu, članovima kraljevske obitelji, narodu Ujedinjenog Kraljevstva i Commonwealtha – napisao je papa Franjo Charlesu III., novom engleskom kralju, u trenutku kada cijeli svijet žali zbog kraljičine smrti.

Rado se pridružujem svima koji žale za njom – piše Papa – moleći za vječni počinak pokojne kraljice i odajući počast njezinom životu neumornoga služenja za dobrobit nacije i Commonwealtha, njezinu primjeru predanosti dužnosti, njezinom odlučnom svjedočenju vjere u Isusa Krista i čvrstoj nadi u njegova obećanja.

Povjeravajući njezinu plemenitu dušu milosrdnoj dobroti našega nebeskog Oca, jamčim Vašem Veličanstvu svoje molitve, da Vas svemogući Bog podupre svojom nepokolebljivom milošću dok sada, kao kralj, preuzimate svoje visoke odgovornosti. Na Vas i na sve koji čuvaju uspomenu na Vašu pokojnu majku, zazivam obilje Božjega blagoslova kao zalog utjehe i snage u Gospodinu – stoji u Papinu brzojavu.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er