SVJEDOČANSTVA

Ozdravljenje po zagovoru moćnog sveca: Od Padre Pija zahtijevala je samo jedno – Potpuno ozdravljenje!

„Vjera te tvoja spasila”. 42-godišnja Ivana nije čula ove riječi, ali su one itekako žive u njezinu životu. Nakon sedam godina borbe s autoimunom bolešću štitnjače, bolešću za koju medicina kaže da nema lijeka, jedno hodočašće Padre Piju sve je izbrisalo, svjedoči nam.

PRVO HODOČAŠĆE U ŽIVOTU

Bilo je to u rujnu prošle, 2022. godine. Uputila se s Kristoforima u San Giovanni Rotondo, ocu Piju. Ivani je bilo to prvo hodočašće u životu. Bila je silno uzbuđena što će uopće ići. Nije razmišljala što joj treba, bilo je dovoljno što se, pored četvero djece, dva posla, i „nategnute” financijske situacije, uspjela organizirati za odlazak na četiri dana sv. Padre Piju u San Giovanni Rotondo. „Nevjerojatno je kako se sve posložilo. Mislila sam da je nemoguća misija. Suprug, četvero djece, sve njihove obaveze. Potom financije – tek smo se vratili s godišnjeg… Ali, tako se nevjerojatno poklopilo da sam otišla totalno opuštena, bez ikakvog stresa”, priča nam.

Kaže, nije razmišljala o svojoj bolesti tad, iako je za nju, u posljednje vrijeme, postalo neizdrživo.

„Bolest mi je dijagnosticirana 2016. godine. I nekako sam sve te godine uspjevala s prehranom i oprezom držati bolest pod kontrolom. No, s četvrtim djetetom, bolest je uznapredovala. Još uz dva posla i sav stres… Postalo je baš neizdrživo”, iskreno nam govori. Hashimotov sindrom silno utječe na kvalitetu života. Ivana nam govori kako je zbog svog stanja imala jako strogu prehranu. Kad god bi jela nešto (a to je bilo rijetko) s obitelji u gradu, problemi; odlazak u goste za nju je bio prava muka… Sve što bi pojela, a da nije po strogom režimu, za nju bi predstavljalo muku – bolove i grčeve u trbuhu, oticanje grla, osjećaj gušenja, bol… A ovo je samo fizička strana. Borba na psihičkoj bazi isto je bila golema.

MOLITVA ZA OZDRAVLJENJE

Iako, kako nam je rekla, kad je krenula na hodočašće, nije razmišljala o molitvi za ozdravljenje… Na poticaj voditelja hodočašća, nakon razgovora i svega što je čula, svjedoči nam: Otvorila je svoje srce.

„Molila sam Padre Pija, ne za olakšanje, ne za smirivanje bolesti, za lakše nošenje križa… Molila sam za potpuno ozdravljenje.”

Prvi dan, jela je sve što i drugi hodočasnici. Nije baš imala izbora, a glad nije bila opcija. Bojala se kako će se to odraziti na zdravlje… „Samo sam razmišljala kako će sad štitnjača podivljati. Počet će bolovi u trbuhu… Ali, ništa.”

Drugi dan, treći dan… Četvrti dan… Nikakve tegobe nisu se pojavile. Žena koja se bojala i izgovoriti riječ gluten, sada je, sva četiri dana jela sve i ništa se nije dogodilo. „Znala sam da sam ozdravila. U sebi sam imala mir – ozdravljena sam. No, željela sam pričekati povratak, jer sam za mjesec dana imala dogovoren pregled na nuklerarnoj medicini.” Pregled je napravljen, došli su nalazi – sve brojke bile su u savršenom redu, govori nam. „Ostala su još samo povišena antitijela.

S pet tisuća, pala su na tisuću, a normalno je oko 100”, svjedoči nam Ivana smijući „Zašto nisam molila i za ta antitijela”. S Ivanom smo razgovarali prije nekoliko dana. Kaže, bolesti nema ni traga. Hrani se i dalje zdravo, jer to želi, ali ne mora panično paziti kao prije. Sada, kada se u gradu počasti s djecom i suprugom, hamburgerom, hot dogom ili čim god, ili popije gazirano piće, nema simptoma… Jednostavno, ozdravila je. Bogu hvala i slava.

Za Book.hr svjedočila Ivana K.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er