ZDRAVLJE

SAČUVAJTE SVOJE ZDRAVLJE Ovo su napitci koji najviše štete imunitetu

Ako se trudite biti zdravi, možda je najbolje izbjegavati ova pića. Uvijek je važno brinuti se o imunitetu, a posebno sada za vrijeme pandemije. Ako se trudite ojačati ga, ova pića trebali biste izbjegavati.

Kupovna kava s mlijekom raznih okusa Restorani brze hrane. među ostalim, u ponudama često imaju i kave s mlijekom, koje imaju još i neku dodatni okus poput voćnih sirupa. Ta pića prepuna su šećera, i možda će vam brzinski dati dozu energije, ali ne djeluju dobro na imunitet. Naime, istraživanja sugeriraju da sav taj dodani šećer potiče upalne procese u tijelu, a samim time i povećavaju rizik od nekih bolesti.

Alkoholna pića Alkohol, pogotovo ako se konzumira stalno, oslabljuje funkciju imuniteta da brzo izbaci bacile iz organizma. Moguće je i da ljudi, koji imaju problema s alkoholizmom, imaju veći rizik od razvijanja respiratornih problema, pogotovo gornjih dišnih puteva.

Gazirana pića On nisu loša samo za vašu liniju, loša su i za imunitet. Ovdje je ponovno problem u dodanom šećeru, ali i natriju. Oba su iritanti za imunitet i mogu uzrokovati upalne procese.

Voćni sokovi Oni su također izvor velike količine šećera, posebno glukoze i fruktoze. Fruktoza potiče skladištenje masnoća u tijelu i utječe na hormone, zbog čega smo gladniji. Glukoza, pak, podiže razinu šećera u krvi. Nutricionisti savjetuju da je bolje pojesti cijelu voćku, nego piti voćne sokove.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vecernji.ba

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button