EUROPAVIJESTI

Od 10. rujna ova zemlja ukida sve mjere protiv COVIDA-19

Danska Vlada odlučila je da nakon 10. rujna ukida sve korona mjere. Naime, od 5,8 milijuna stanovnika ove skandinavske zemlje protiv covida-19 cijepljeno ih je više od 70 posto. U toj državi se korona ne smatra “prijetnjom za društvo”, objavilo je u petak dansko ministarstvo zdravstva.

U ožujku 2020. Danska je bila jedna od prvih zemalja koje su uvele režim djelomičnog zatvaranja. Zatvorila je škole i tvrtke čiji rad nije bio od ključne važnosti za funkcioniranje države.

Dana 14. kolovoza obvezno nošenje maske u javnom je prijevozu ukinuto. Dotad je javni prijevoz bio jedino mjesto gdje su se maske morale nositi.
Coronapass” se od 1. rujna neće tražiti ni kod odlaska u sportske centre, restorane niti pri odlasku kod frizera.

Obvezno pokazivanje zdravstvene knjižice u noćnim klubovima (koji se ponovno otvaraju 1. rujna) i na velikim okupljanjima od 10. rujna se ukida.

Ministar zdravstva Magnus Heunicke izjavio je:

“Epidemija je pod kontrolom i možemo se pohvaliti rekordnom stopom cijepljenja. Zato ćemo 10. rujna moći odbaciti posebne restriktivne mjere koje smo morali uvesti u borbi protiv covida-19. Također je istaknuo da su svjesni da epidemija nije još završila ali  ukoliko dođe do toga da ona naruši temeljne funkcije društva vlada neće oklijevati ponovno brzo djelovati.

www.medjugorje-news.com

Izvor
narod.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button