VJERA I DUHOVNOST

Evo zašto potiskivanje ljutnje može dovesti do ozbiljnih problema

“Štoviše, potiskivanje ljutnje može dovesti do ozbiljnih problema. Ako ne prepoznaš ljutnju koju gajiš u srcu, velike su šanse da sunce zađe nad tvojom srdžbom, a time se đavlu otvara prilika da uđe u tvoj život.”

Ljutnja je prirodna ljudska emocija te njezino potiskivanje nije ni ispravno ni zdravo, piše Book.hrSrdi se, ali ne griješi i ne dopusti da sunce zađe nad tvojom srdžbom. Iako je to biblijska zapovijed, ljutnja je često tabu u kršćanskim krugovima.

Štoviše, potiskivanje ljutnje može dovesti do ozbiljnih problema. Ako ne prepoznaš ljutnju koju gajiš u srcu, velike su šanse da sunce zađe nad tvojom srdžbom, a time se đavlu otvara prilika da uđe u tvoj život. Također, to se može odraziti i u obliku zdravstvenih problema. Stoga je vrlo važno rano prepoznati u sebi ove snažne osjećaje. Davši vam ovu zapovijed, pokazao sam da se čovjek može tako osjećati upravo kako bi se slobodno i otvoreno suočio s problemom. Naravno, vrlo je važno biti oprezan pri izražavanju ljutnje.

Ljutnja može biti signal da nešto nije u redu i da se treba suočiti s time i tražiti rješenje.

Vezani članci

Prvi korak jest da svoju ljutnju doneseš pred mene. Pomoći ću ti uvidjeti je li ona osnovana ili nije. Ako je osnovana, pomoći ću ti pronaći rješenje. Ljutnja može biti signal da nešto nije u redu i da se treba suočiti s time i tražiti rješenje. Ponekad se tvoja srditost temelji na nesporazumu i krivome tumačenju situacije. Važno je prepoznati iskrivljeno viđenje stvari jer to može biti oslobađajuće.

Suočavanje s ljutnjom odgovoran je način rješavanja toga problema, jer tako se oslobađaš za život u izobilju u mojoj prisutnosti.

Ako nisi svoju ljutnju izrazila svojim ponašanjem i time nekoga povrijedila, onda jednostavno otpusti taj osjećaj od sebe. Međutim, ako si svoju ljutnju izrazila na način koji nazivamo grijehom, tada od mene traži oproštenje, a oproštenje traži i od osobe koju si time povrijedila. Sjeti se da sam došao osloboditi te. Suočavanje s ljutnjom odgovoran je način rješavanja toga problema, jer tako se oslobađaš za život u izobilju u mojoj prisutnosti.

Srdite se, ali ne griješite! Sunce nek ne zađe nad vašom srdžbom i ne dajte mjesta đavlu. Ef 4,26-27

Bezakonje svoje priznajem, grijeh je moj svagda preda mnom. Ps 51,4

Upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi. Iv 8,32 

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er