CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Opasnosti Ouija ploče: Egzorcist otkriva učenje Katoličke crkve o kontaktu s mrtvima

“Kontakt s mrtvima” postaje vruća tema rasprave, posebno tijekom sezone Noći vještica. New York Post je nedavno objavio članak u kojem se objašnjava kako “sigurno” koristiti Ouija ploču za kontaktiranje mrtvih. Međutim, to je i smrtno grešno i opasno! Egzorcist biskupije Nashville, otac Dan Reehil objasnio je zašto su mediji, vidovnjaci, Ouija ploče, okultne prakse itd. “nezdravi za vašu dušu”.

“Kada pokušavate kontaktirati svoje voljene preminule osobe, zapravo ne uspostavljate kontakt s njima. Obično uspostavljate kontakt s demonom, a demon oponaša vašu voljenu osobu”, kaže otac Reehil. Objašnjava da Bog ponekad dopušta dušama u Čistilištu “da posjete Zemlju i zatraže molitve da im pomognu postići cilj neba.” Međutim, “to je izvanredna, ali rijetka pojava.”

Otac Reehil zatim objašnjava da su demoni vrlo inteligentni i “veliki varalice”. Kaže da mogu gledati, slušati i “nevjerojatno dobro glumiti”. “Kada mislite da razgovarate sa svojom mrtvom bakom, vi zapravo razgovarate s demonom, a zatim ih pozivate unutra kroz taj dijalog. Zatim se oni vežu za vas i zadaju vam razne probleme. Nemojte pokušavati kontaktirati mrtve.”

Učenje Katoličke crkve o kontaktu s mrtvima

“Bog nam je rekao u svojoj riječi, u svetim spisima, da je za njega uvredljivo pokušavati razgovarati s mrtvima”, kaže otac Reehill. “U Starom zavjetu Ponovljeni zakon 18, kaže se, ‘Neka se među vama ne nađe nitko tko se bavi gatanjem ili vračanjem, tumači znamenja, bavi se vradžbinama ili baca čarolije, ili tko je medij ili spiritualist koji zaziva mrtve. Svatko tko čini takve stvari mrzak je Gospodinu.’

Ovo je savršeno doba godine za približavanje Gospodinu, pogotovo s približavanjem Božića. Svećenik citira Ivana 14:26, koji kaže, “Vijeće Duha Svetoga kojega će Otac poslati u moje ime poučit će vas o svemu i podsjetit će vas na sve što sam vam rekao.” “Približite se Bogu, osobito u ovo doba godine kada se događa mnogo demonske aktivnosti”, savjetuje otac Reehil.

Neka bude blagoslovljena svetkovina Svih svetih kada odajemo počast onima koji su otišli prije nas i neka bude kruna s pobjedom Neba. Bog vas blagoslovio.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er