EUROPAVIJESTI

Oluje na sjeveru Italije: Odroni i poplave, blato gutalo automobile

Oluje na sjeveru Italije: Odroni i poplave, blato gutalo automobile Pripadnici hitnih službi angažirani su u srijedu na sjeveru Italije na desecima intervencija nakon što se ta regija našla na udaru oluja i obilnih kiša.

Sjever Italije našao se na udaru oluja i obilnih kiša

Istočno od jezera Maggiore vatrogasci su pozvani na 40 lokacija u provinciji Varesea, objavile su spasilačke službe u srijedu. Obilne kiše na tom su području izazvale odrone zemlje i poplave, a slike prikazuju kako blato guta automobile i ulazi u kuće, prenosi Hina. Predsjednik regije Lombardija, koja je posebice teško pogođena vremenskim nepogodama, zatražio je uvođenje izvanrednog stanja u nekoliko provincija, uključujući gradove Varese, Como i Lecco.

Vatrogasci su na području Coma u utorak već izašli na više od 100 intervencija zbog poplava i blatnih bujica. Ceste na tom području su djelomično zatvorene, a ljudi su zarobljeni u kućama. Oluje su poharale i regije Veneto i Veneciju-Julijsku krajinu. Očekuje se da će regiju i u četvrtak pogoditi snažne oluje, a civilna zaštita pojačala je upozorenja za krajnji sjever Lombardije.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button