VIDEOZANIMLJIVOSTI

Novo euharistijsko čudo? Hostija poprimila izgled…

Priča o euharistijskom čudu u Irskoj proširila se društvenim mrežama. “Euharistijski službenik slučajno je ispustio posvećenu hostiju na pod dok je dijelio svetu pričest. Svećenik ju je potom stavio u malu posudu s vodom da se otopi. Nakon što je nešto kasnije išao provjeriti, otkrio je da je voda krvave boje. Dodao je još vode, a zatim kasnije vidio da je hostija poprimila izgled krvavog mesa.”

Društvenim mrežama proširila se fotografija hostije prekrivene crvenom mrljom uz koju su se pojavile tvrdnje kako se novo euharistijsko čudo dogodilo tijekom nedjeljne mise 19. lipnja. Crkva svetog Josipa u Aghamoreu, blizu Knocka, bila je mjesto događaja o kojem govore tisuće ljudi, piše irski Mirror koji donosi ovu priču.

Kako donosi irski Mirror u objavi na Facebooku piše: “Euharistijski službenik slučajno je ispustio posvećenu hostiju na pod dok je dijelio svetu pričest. Svećenik ju je potom stavio u malu posudu s vodom da se otopi. Nakon što je nešto kasnije išao provjeriti, otkrio je da je voda krvave boje. Dodao je još vode, a zatim kasnije vidio da je hostija poprimila izgled krvavog mesa.”

Međutim, napisi na društvenim mrežama nisu točni, o čemu piše portal Book koji je kontaktirao čovjeka koji je na svojem YouTube kanalu objavio ovu priču. Riječ je o Robertu Nungentu iz okruga Mayo koji živi u blizini crkve. Nungentu su prijatelji ispričali da su vidjeli krvavu hostiju. Napomenuo je kako se priča s društvenih mreža ne slaže s onim što je čuo od župnika i svjedoka. Za Book je ispričao kako hostija nije pala na pod tijekom mise, nego je pronađena na tlu prije dva tjedna. Svećenik ju je, kako se to inače radi, stavio u vodu kako bi se rastopila, a potom, uoči samog blagdana Tijelova otkrio kako se nije rastopila već da se na njoj pojavila crvena mrlja.

Fotografija hostije koja kruži internetom nije fotografija ove hostije jer je župnik zabranio fotografiranje dok se ne provode istraživanje te se utvrdi radi li se o mogućem novom euharistijskom čudu. U prepisci između župnika i Nungenta župnik je potvrdio kako se na hostiji koja je pronađena pojavila crvena mrlja kao posljedica doticaja s vodom te da se smatra vidljivim euharistijskim čudom.

Fotografije koje kruže internetom i vezuju se uz euharistijsko čudo u Irskoj zapravo su nastale 2014. godine u Utahu / Foto: Book.hr

Fotografija uz priču o euharistijskom čudu iz Irske je nastala 2014. godine u Utahu gdje se vjerovalo da je u pitanju euharistijsko čudo, ali je ispitivanjem pokazano kako se radilo o plijesni na hostiji, a ne krvi, piše Book.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button