VJERA I DUHOVNOST

12 obećanja Srca Isusova

12 obećanja Srca Isusova Koncem XVII. stoljeća božanski je Spasitelj odabrao redovnicu Margaretu Alacoque (Alakok). Mnogo puta joj se sam ukazao i učio je kako treba štovati njegovo Presveto Srce, dao joj upute i zapovijed kako da proširi tu pobožnost, piše portal Isusovci Dubrovnik.

U jednome ukazanju Isus je rekao: “Moje Božansko Srce je tako puno ljubavi prema ljudima da nije više u stanju zadržati taj plamen. Pomozi mi da plamen moga Srca obasja sve ljude i dadne im potrebne milosti.”

Godine 1675. došlo je do važna ukazanja u kapeli Pohođenja. Margareta ugleda Isusa koji joj naloži neka se zauzme da se na petak nakon tijelovske osmine uvede blagdan Srca Isusova. Ljubav prema Presvetomu Srcu Isusovu, posve naravno, potiče i u našemu srcu želju i nastojanje da svoje srce uskladimo s njegovim Srcem. Time pobožnost Srcu Isusovu postaje najuzvišenija i najdjelotvornija škola kršćanskoga posvećenja i svetosti. To je ujedno i glavni plod te pobožnosti.

Uz taj nadnaravni plod pobožnosti Spasitelj je dao obećanja da će štovatelje svoga Presvetog Srca obasuti i s mnogim drugim nadnaravnim i naravnim milostima:

Dat ću im sve milosti koje su im potrebne u njihovu staležu.

Unijet ću mir u njihove obitelji.

Tješit ću ih u svim njihovim patnjama.

Bit ću im sigurno utočište za života, a osobito na času smrti.

Izlit ću obilje blagoslova na sve njihove pothvate.

Grješnici će naći u mome Srcu izvor i beskrajno more milosrđa.

Mlake će duše postati revne.

Revne će se duše uzdići do velike savršenosti.

Blagoslovit ću i kuće gdje bude izložena i čašćena slika moga Presvetog Srca.

Svećenicima ću dati dar da taknu i najtvrdokornija srca.

Imena onih koji budu širili ovu pobožnost bit će upisana u mome Srcu i neće se nikada izbrisati.

Svima koji se budu pričestili na prvi petak tijekom devet mjeseci uzastopce obećavam milost pokore na samrti: oni neće umrijeti u mojoj nemilosti ni bez sakramenata. Moje će im Srce biti sigurno utočište u posljednjemu času.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button