VJERA I DUHOVNOST

Svećenik objašnjava: Ovo je razlog zbog kojeg nam Gospodin daruje euharistijska čuda

Svećenik objašnjava: Ovo je razlog zbog kojeg nam Gospodin daruje euharistijska čuda Euharistijska čuda fenomen su Katoličke crkve pred kojim i znanstvena zajednica ostaje bez riječi.

Ona se pojavljuju diljem svijeta još od Srednjeg vijeka, a mnoga su se dogodila i u proteklih 20 godina dok je znanost na svom vrhuncu te su mogla biti pomno ispitivana a zaključci su nevjerojatni.

Posebno su važna dva takva čuda, oba u 21. stoljeću i oba u Poljskoj.

Čudo koje se dogodilo na Božić 2013. godine u gradu Legnica u Poljskoj nakon što je hostija za vrijeme svete pričesti pala u pod, a na njoj se pokazale crvene mrlje je fascinantno jer je forenzička analiza dokazala da je unutar hostije ljudsko tkivo i to ne bilo koje – ono koje pripada srčanom mišiću i to u stanju velike muke, grčenja i agonije.

U Sokolki u Poljskoj se 2008 godine također dogodilo slično čudo kad je hostija opet papa na pod, a ona pocrvenila.

U ovom slučaju analizu na jednom fragmentu hostije predvodili su dva nezavisna istraživačka tima jedan predvođen s prof. Mariom Sobaniec-Lotowskom, a drugi sa znanstvenikom, prof. Stanislaw Sulkowski, kako bi se osigurala vjerodostojnost rezultata.

Rezultati ovih nezavisnih studija savršeno su se složili. Obje studije zaključuju da je transformirani fragment hostije identičan stanju srca pri infarktu, odnosno da je riječ o tkivu žive osobe kojoj se bliži smrt. Struktura srčanih vlakana tako je duboko isprepletena s vlaknima hostije da su znanstvenici zaključili kako je nemoguće ljudskim rukama i sredstvima to postići.

O tom čudima sada je progovorio biskup Athanasius Schneider u razgovoru s kanadskim svećenikom vlč. Markom Goringom.

“Čudo je Božja milost – pomoć – da potvrdimo našu vjeru – da ojačamo našu vjeru u stvarnu Kristovu prisutnost u Euharistiji. Ona su potrebna onima kojima je vjera oslabila, da ih ojača ovo čudo.

Smatram ovo milošću – milosrdnom pomoći našeg Gospodina. Na primjer, naš je Gospodin pomogao Tomi apostolu koji je sumnjao u Isusovo uskrslo tijelo, pa mu se naš Gospodin ukazao u svom Uskrslom tijelu.” objasnio je biskup dodajući:

“Mislim da su ta čuda milosrdni dar našem vremenu za dokazivanje stvarne prisutnosti, jer unutar Crkve prolazimo kroz neku vrstu duboke euharistijske bolesti. To nazivam euharistijskom srčanom bolešću Crkve.

Najdublja kriza Crkve je ova koju sada prolazimo a to je euharistijska kriza – odnosno vjera u Istinsku Prisutnost koja se smanjila, i to je razlog zbog čega nam Gospodin daruje ova čuda,” kaže biskup napominjući važnost vjere u istinsku prisutnost Boga u Euharistiji koju mnogu u današnjem vremenu teško obezvrjeđuju.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button