VIJESTI

Nadbiskup Ševčuk pozvao na post i molitvu za prestanak rata u Ukrajini

Poglavar Ukrajinske grkokatoličke crkve Svjatoslav Ševčuk pozvao je na molitvu i post za zaustavljanje rata, kao i na molitvu za one koji rade na diplomatskim rješenjima.

Posebno je zahvalio Svetom ocu za njegov apel u zaštitu napaćenog grada Mariupolj kao i svim ljudima dobre volje diljem svijeta koji se odrješito suprotstavljaju ruskoj agresiji na Ukrajinu, izvijestila je IKA.

Poruku nadbiskupa Ševčuka prenosimo u nastavku.

„Draga braćo i sestre u Kristu, danas je 14. ožujka, a Ukrajina proživljava 19. dan krvavog rata.

Ove noći su gradovi i sela Ukrajine ponovno gorjeli. Naš grad Kijev je ponovno ranjen. Ruske bombe i rakete padale su na glave miroljubivih Ukrajinaca koji su se te noći pokušavali odmoriti.

Ali Ukrajina stoji. Ukrajina se bori. Ukrajina tvrdi da snaga duha može biti jača od snage tuđeg agresivnog oružja. Ukrajinski narod potvrđuje svoje pravo na postojanje, svoje pravo na slobodu, svoje pravo da bude ono što jest.

Zahvala svima koji se bore zajedno s Ukrajinom

Danas želim zahvaliti svima koji su izašli na trgove i ulice glavnih gradova u različitim dijelovima Europe i svijeta, posebice tijekom proteklog vikenda, kako bi demonstrirali oštar otpor agresiji Rusije na Ukrajinu. Želio bih zahvaliti svima onima koji suosjećaju s napaćenim narodom Ukrajine.

Razumijemo da u takvim okolnostima ne može postojati neutralna pozicija. Jer onaj tko šuti, tko ne osuđuje ovaj rat, postaje sudionik zločina, sudionik agresije i ubijanja civila u Ukrajini. Stoga želim zahvaliti svima koji se zajedno s Ukrajinom bore za pravo na miran život za cijeli svijet.

Još jednom želim zahvaliti Svetom Ocu papi Franji, koji je jučer još jednom stao je u obranu ukrajinskih gradova mučenika, a posebno grada mučenika Mariupolj, u kojem je večeras i jučer ponovno preminulo više od stotinu ljudi.

Hvala svima koji traže mehanizme za zaustavljanje ovog rata.

Također zahvaljujem svim čelnicima zemalja, država i članicama međunarodne zajednice na pronalaženju mirnog rješenja za rat u Ukrajini. Hvala svima koji traže mehanizme za zaustavljanje ovog rata. Očito je da je vrijeme deklaracija, odobravanja određenih načela već prošlo. Moramo tražiti mehanizme da zaustavimo rat.

“Nemoj šutjeti! Nemojte se distancirati! Ne sudjelujte u zločinu!”

Ovih dana potičem sve koji nas čuju da mole za one koji traže diplomatske načine za okončanje rata u Ukrajini. Neka Gospodin Bog podari mudrost onima koji traže ovo rješenje, mudrost onima koji diplomatski traže prilike za dijalog i prestanak ove agresije.

Pozivam vas sve: „Nemoj šutjeti! Nemojte se distancirati! Ne sudjelujte u zločinu!”

Postimo i molimo za prestanak rata u Ukrajini! Svatko na svoj način, kako tko zna, kako tko može, u Ukrajini ili diljem svijeta molimo i postimo za prestanak ovog krvoprolića!

Mi, djeca Ukrajine, djeca Ukrajinske Crkve, prolazimo kroz korizmu. Sjećamo se kako je Isus Krist jednom rekao svojim učenicima da se „ovakvi zli duhovi izgone molitvom i postom“. Stoga potičem sve na molitvu i post kako bi se iz Ukrajine istjerao zli duh rata i svi oni koji ga provode.

Postimo i molimo za prestanak rata u Ukrajini! Svatko na svoj način, kako tko zna, kako tko može, u Ukrajini ili diljem svijeta molimo i postimo za prestanak ovog krvoprolića!

Neka milosrdni Gospodin usliši naše molitve, neka pošalje svoje anđele svjetla da zaustave tamu koja se približava Ukrajini.

Bog blagoslovio ukrajinsku vojsku, naše mladiće i djevojke koji brane našu domovinu i naš svijet! Bože, pogledaj na bol i patnju svoga naroda! Bože, spasi Ukrajinu! U Tebe se uzdamo i slavimo Te. Bog nas sve blagoslovio!

Blagoslov Gospodnji neka je na vas s Njegovom milošću i čovjekoljubljem uvijek, sada i u vijeke vjekova. Amen.“

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er