MEĐUGORJE

Vidjelica iz Međugorja koja je, osim Mirjane, tijekom molitve čula glas Sotone…

Jelena Vasilj je vidjelica koju su međugorska ukazanja Kraljice Mira zahvatila, ali ne baš poput ostalih šestero vidioca. Naime, za razliku od njih, Jelena Gospu iz Međugorja ne vidi izvana, nego iznutra u sebi. Ima dar lokucije, neku vrstu stanja ekstaze u kojoj čuje božansku poruku iznutra.

Inače dar lokucije je dar koji su posjedovali brojni mistici i svetci Crkve. No, zbog tog jer Gospu ne vidi očima, nego srcem, mnogi ne znaju za Jelenu koja je poruke i vizije počela primati kao mala djevojčica od samo 9 godina.

Jelena Vasilj diplomirala je teologiju i filozofiju, završila licencijat iz crkvene povijesti i iz Svetog pisma, učila latinski jezik, no sveučilišna ili pak znanstvena karijera uopće je nisu zanimale. Važnija od svega joj je bila želja da produbi svoje nutarnje iskustvo. Manje poznata ili zapravo potpuno nepoznata široj javnosti, za razliku od šestero međugorskih vidioca, ova međugorska župljanka se s Gospom godinama susretala na poseban način. Jelena je Gospin glas čula u svojoj nutrini (dar lokucije). Danas sa suprugom Massimilianom Valenteom i troje djece živi u Rimu, a sve je počelo kad je imala samo devet godina.

Dana 15. prosinca 1982. godine, u nutrini je najprije čula glas anđela. To je trajalo nekoliko tjedana. Tada se susrela s Gospom. Po njezinom svjedočenju anđeo ju je pripremio na taj susret. Osnovana je molitvena grupa prema Gospinim uputama, a one su uključivale molitvu triput na tjedan po sat i pol, a poslije je Gospa tražila još dodatna dva-tri sata osobne molitve na dan, post, žrtve … Osim tri sata osobne molitve dnevno, Jelena je počela ići svakodnevno i na večernju svetu misu u crkvu sv. Jakova.

Jednom prilikom, dok je Jelena bila tek djevojčica, u kinu se u Čitluku počeo prikazivati božićni film u terminu kada je započinjala sveta misa, a kojeg je žarko željela pogledati. Uslijedila je dilema. Podsjećajući se na obećanje koje je dala Gospi da će svakodnevno ići na svetu misu, njen otac joj je kazao da ipak ne ode u kino, nego da se drži obećanja. Tada je imala viziju rođenja Isusa Krista i to je njezina najpoznatija vizija, javno dostupna. Svijetu je ostavila i nebeske molitve Posvetnu molitvu Srcu Isusovu, i posvetnu molitvu Srcu Marijinu te je rekla da Gospa želi da ih molimo svakodnevno.

No Jelena osim Gospina glasa, kako kaže puno je puta čula i glas Sotone koji je pokušava odvratiti od molitve, od vjere.

Na primjer, 23. srpnja 1984., dok je molila molitvu Očenaša, obuzeo ju je strah. Oni koji su bili s njom pokušavali su je dozvati, ali se nije odazivala.
Nakon nekog vremena uspjela je nastaviti svoju molitvu i rekla je: “Tijekom molitve čula sam zao glas kako mi govori: “Prestani moliti”. Osjećala sam se isprazno. Nisam se više mogla ni sjetiti njegovih riječi, a iz srca mi se digao vapaj: Majko, pomozi mi! Onda sam uspjela nastaviti “.

Jelena Vasilj je objasnila: „Sotona nas iskušava pojedinačno ali i kao skupinu; nikad ne spava. Teško se osloboditi Sotone ako ne molimo , ako ne činimo ono što Isus traži: moliti ujutro, u podne, navečer slušati misu srcem. (…)

I vidjelica Mirjana je vidjela Sotonu

Vidjelica Mirjana tijekom 1992. godine boravila je u Sarajevu. U svojim svjedočenjima mnogo je puta rekla kako Sotona postoji i kako ga je ona vidjela. Naime, 14. veljače 1982. godine u svojoj sobi ukazao joj se Sotona koji joj je rekao da ga slijedi, da će je on učiniti sretnom, da zbog Gospe samo trpi. Mirjana je vikala: „Ne, ne, ne!“ Nakon toga je on nestao, a pojavila se Blažena Djevica Marija. Rekla je: „Drago dijete, oprosti za ovo viđenje, ali moraš znati da Sotona postoji.“
Gospa je istaknula da je ovo vražje vrijeme i da je to moralo tako biti. Vidjelica Mirjana ispričala je kako je Sotona taj koji rado rastavlja brakove, ubija, opsjeda ljude, svađa prijatelje. Od njega se možemo zaštititi molitvom, i to nas uči Gospa, posebno onom zajedničkom koja se moli u obitelji, noseći uvijek sa sobom blagoslovljene predmete i redovito blagoslivljati kuću.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er