VJERA I DUHOVNOST

Svetac otkriva: Jednostavan način na koji roditelji mogu svojoj djeci dati “duhovni oklop”

Sveti Ivan Zlatousti naložio je roditeljima da svojoj djeci naprave znak križa na čelu kao zaštitu od đavla. Roditelji su urođeno zabrinuti za dobrobit svoje djece, čineći sve što mogu da ih zaštite od opasnosti ovoga svijeta. Sveti Ivan Zlatousti poticao je da roditelji tu želju prošire na duhovno dobro svoje djece, štiteći ih od samog početka njihova života od zamki đavla.

Posebno je Ivan Zlatousti u homiliji na Prvu poslanicu Korinćanima objasnio kako bi roditelji trebali svoju djecu “zapečatiti” znakom križa. [Roditelji] ne bi trebali posvetiti djetetu ništa drugo, osim zaštitu križa … trebali biste mu na čelu upisati križ koji pruža nepobjedivu sigurnost; odrekneš li se ovoga bacaš se u ludilo Sotone… od najranijeg života ih okruži duhovnim oklopom i uputi ih da rukom zapečate čelo i prije nego što to uspiju učiniti vlastitom rukom, utisneš li im križ.

Križ je jedan od najmoćnijih duhovnih simbola u kršćanstvu jer podsjeća Sotonu na njegov konačni poraz. Što god činili, pobrinite se da zapečatite svoju djecu znakom križa, počevši od djetinjstva i učeći ih kad odrastu kako da se zapečate moćnim dijelom duhovnog oklopa, piše Aleteia

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er