VJERA I DUHOVNOST

Duhovni rat je ovdje: Bdijte! Protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre

“Duhovni rat je ovdje: Bdijte! Protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre.”

Možda ne želite o tome razmišljati ili čak to prihvatiti, ali ako ste odlučili slijediti Isusa svim svojim srcem, sotonina ste meta za uništenje. I on će preplaviti vaš život raznim nevoljama. Apostol Petar upozorava: „Približio se svršetak svega! Osvijestite se i otrijeznite za molitvu!” (1 Pt 4,7).

Drugim riječima: „Ovo nije vrijeme za neozbiljnost. Morate se otrijezniti u vezi s duhovnim stvarima jer je to sad stvar života ili smrti.”

Zašto trebamo biti tako ozbiljni? Jer je kraj blizu i naš je neprijatelj „pojačao temperaturu”. On nas uhodi poput lava, krijući se u travi i čekajući priliku da se baci na nas. Želi nas proždrijeti – potpuno uništiti našu vjeru u Krista. Neki kršćani misle da ne bismo trebali ni govoriti o đavlu, da će biti bolje da ga jednostavno ignoriramo.

Drugi ga pokušavaju potpuno isključiti iz postojanja. Liberalni teolozi, primjerice tvrde da nema đavla, ni pakla, ni neba. Ali neprijatelj naše duše je stvaran! Nekoliko ga je biblijskih slika jasno i opsežno identificiralo.

Opisan je kao Lucifer, sotona, đavao, zavodnik, onaj koji sprečava, zli, uzurpator, prevarant, optužitelj, proždirač, bog ovoga svijeta, vladar tame, stara zmija. Ovi snažni opisi govore mi da đavao postoji i iz Pisma znamo da on vlada snažnom silom.

Čak i sada je na djelu na zemlji – u nacijama, gradovima, crkvama, domovima i pojedinačnim životima. Ne smijemo biti u neznanju u vezi s njegovim metodama i strategijama vojevanja.

„Otrijeznite se! Bdijte! Protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre. Oprite mu se stameni u vjeri znajući da takve iste patnje podnose vaša braća po svijetu.” (1 Pt 5,8-9).

www.medjugorje-news.com

Izvor
book.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er