MOLITVE

Izruči se zaštiti svetog Ante – “Posebno ti se preporučujem kada mi dođe smrtni čas”

“Posebno ti se preporučujem kada mi dođe smrtni čas, tada se sjeti sveti Anto, da sam se tvojoj zaštiti izručio”

Moj odabrani prijatelju i zagovorniče sveti Anto! S potpunim pouzdanjem preporučujem ti svoje tijelo i dušu, svoj posao i pokoj, svoje trude i muke, svoj život i smrt i sve što imam. Daj da ti se izručim onako kao što je Isus izručio ljubeznu majku Mariju sv. Ivanu i svoju dušu nebeskom Ocu.

Kao što je Ivan na riječ božanskoga Spasitelja presvetu Djevicu uzeo za svoju Majku, tako i ti mene štiti i brani od svih zala.

Znam da nisam vrijedan tvoga zagovora, ali ti si mnogim grešnicima pomogao, smiluj se stoga i meni.

Tebi preporučujem svoje vremenito i vječno spasenje, tebi povjeravam dragocjenom krvlju Isusovom otkupljenu dušu; ona je izvrgnuta pogibelji i ti je svojim zagovorom možeš spasiti.

Moli za me, Isus daje sve što ga moliš. O moj sveti oče, bdij nada mnom, isprosi mi oproštenje grijeha, ljubav prema Isusu, postojanost u dobru, sretnu smrt i napokon raj.

Te su milosti za me prevelike, pa ih nisam vrijedan, ali za tebe nisu velike jer te Bog ljubi. Moli dakle za me i štiti me.

Želio bih biti pod tvojim okriljem, spavao ili bdio, radio ili počivao, bio zdrav ili bolestan, u muci lil napastima, molio ili razmatrao.

Posebno ti se preporučujem kada mi dođe smrtni čas, tada se sjeti sveti Anto, da sam se tvojoj zaštiti izručio. Amen.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er