MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molite ove prekrasne litanije kada ne možete spavati

Sjedini se s Kristom tijekom njegove noći molitve i patnje u Getsemaniju, zagovarajući sve one koji su u doslovnoj ili duhovnoj tami. “Gospodine Isuse, Ti koji si noći provodio u molitvi, zagovarajući kod Oca za sve ljude; u ovoj noći kada bdijemo i molimo s Tobom, usliši našu molitvu za svu našu braću i sestre.” Tako počinju “Litanije za one koji su u noći”, dirljiva zagovorna molitva koju je napisao vlč. Jean-Miguel Garrigues, za sve one koji pate tijekom noći; za one u nevolji i one koji se bore protiv tame svijeta ili protiv vlastitih muka.

Među njima su umirući, lopovi, napadači i njihove žrtve, oni u tjeskobi i nesanici. Kao što je Bernanos napisao u svom uzvišenom Dijalogu karmelićana: „U Maslinskom vrtu Krist više nije bio gospodar ničega. Ljudska tjeskoba nikada nije porasla, niti će ikada više dosegnuti tu razinu. Pokrilo je sve u Njemu, osim one krajnje točke duše gdje je božansko prihvaćanje ispunjeno.” To je molitva kojoj se možemo obratiti kada molimo noću, tražeći Isusov zagovor za sebe i za mnoge druge koji su u potrebi.

Litanije za one koji su u tami noći

Gospodine Isuse, Ti koji si provodio noći u molitvi, zauzimanje kod Oca za sve ljude; u ovoj noći kada bdijemo i molimo s Tobom, usliši našu molitvu za svu našu braću i sestre. Za tvoju Crkvu, koja te kao zaručnicu čeka u noći ovoga svijeta, Gospodine Isuse, u noći tvoje muke kad si za nas trpio, molimo te.

Za tvoj narod, koji noću sluša tvoju Riječ, nadajući se svitanju tvoga kraljevstva, Gospodine Isuse, u noći tvoje muke kad si za nas trpio, molimo te.

Vezani članci

Za narode koji te ne poznaju, koji te pipaju noću, Gospodine Isuse, u noći tvoje muke kad si za nas trpio, molimo te.

Za narode nad kojima se spustila noć totalitarne ideologije i tlačenja laži, Gospodine Isuse, u noći tvoje muke kad si za nas trpio, molimo te.

Za našu braću i sestre koji su progonjeni zbog tvoga Imena i skrivaju se u noći da ti se mole, za one koji su usred noći otrgnuti iz svojih domova, za njihove progonitelje koji su zaslijepljeni mržnjom i ne znaju što čine , Gospodine Isuse, u noći tvoje muke kad si za nas trpio, molimo te.

Za sve one koji nas ne vole i koje mi ne znamo voljeti, za naše neprijatelje i za sve one koji nam žele zlo, Gospodine Isuse, u noći tvoje muke kad si za nas trpio, molimo te.

Za bolesne, za one u bolnicama koji provode noć u patnji, za one koji se muče i umiru u ovoj noći, čije oči neće vidjeti novi dan, Gospodine Isuse, u noći tvoje muke kad si za nas trpio, molimo te.

Za tjeskobne koji ne mogu spavati i čija je noć beskrajna, za one koji su u iskušenju da počine samoubojstvo i koje noć podvrgava vlasti Kneza tame, Gospodine Isuse, u noći tvoje muke kad si za nas trpio, molimo te.

Za one zarobljene porokom ili drogom u tami, Gospodine Isuse, u noći tvoje muke kad si za nas trpio, molimo te.

Za lopove, ubojice i kriminalce koji čine zlo uz suučesništvo noći, Gospodine Isuse, u noći tvoje muke kad si za nas trpio, molimo te.

Za one u zatvoru, za one koji su mučeni i poniženi u tajnosti noći, za one osuđene na smrt koji čekaju noć svog pogubljenja, Gospodine Isuse, u noći tvoje muke kad si za nas trpio, molimo te.

Za siromahe i beskućnike, za one koji lutaju sami u noći, usred ravnodušnosti drugih, Gospodine Isuse, u noći tvoje muke kad si za nas trpio, molimo te.

Za one koji te traže u noći ne nalazeći te, za stare koji pate i nestaju u noći svoje samoće, Gospodine Isuse, u noći tvoje muke kad si za nas trpio, molimo te.

Za dječicu u noći majčine utrobe, za one koji zbog tuđih izbora nikada neće ugledati svjetlo dana, Gospodine Isuse, u noći tvoje muke kad si za nas trpio, molimo te.

Za slijepe čija noć nema kraja, za duševne bolesnike u noći njihove patnje, Gospodine Isuse, u noći tvoje muke kad si za nas trpio, molimo te.

Za one koji rade i muče se u noći, za one koji putuju u nesigurnosti noći, Gospodine Isuse, u noći tvoje muke kad si za nas trpio, molimo te.

Za muževe i žene koji se vole, za domove koji u miru počivaju, za žene koje u ovoj noći rađaju svoju djecu, Gospodine Isuse, u noći tvoje muke kad si za nas trpio, molimo te.

Za stanovnike ovoga grada i biskupije koji ovu noć spavaju, za našu braću i sestre, rodbinu i prijatelje koje u snu štitiš, Gospodine Isuse, u noći tvoje muke kad si za nas trpio, molimo te.

Za našu pokojnu braću i sestre koji još nisu ušli u svjetlo tvoje Slave, Gospodine Isuse, u noći tvoje muke kad si za nas trpio, molimo te.

I za nas grešnike, koji u noći napredujemo prema svjetlu tvoga nezalaznog Dana, Gospodine Isuse, u noći tvoje muke kad si za nas trpio, molimo te.

Pomolimo se: Pogledaj, molimo te, Gospodine, na svoju obitelj: poradi njih Isus Krist, Gospodin naš, nije odbio predati se u ruke zlih, niti podnijeti muku na križu. On kraljuje s tobom i Duhom Svetim, sada i uvijeke. Amen.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er