MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Lijepa molitva koja će pomoći onima koji su ostali bez svojih supružnika

“Ispuni moju samoću radošću i nadom i ublaži moje strahove za budućnost.” Nije li Isus rekao: “Blago ožalošćenima, jer će se utješiti” (Mt 5,4)? Ovo obećanje onima koji su ostali bez svojih supružnika daje pravo na nadu. Mogu se nadati novom susretu s Bogom, nadati se da će Krist doći živjeti i ispuniti njihova srca, nadati se životu u zajedništvu sa svojim preminulim voljenima, nadati se pronaći novi smisao i svrhu…

Drugi vatikanski sabor, u Gaudium et spes, bilježi da je udovištvo dio poziva na brak: Udovištvo, hrabro prihvaćeno kao nastavak bračnog poziva, trebaju svi cijeniti.(8) Mnogo je različitih puteva koji mogu dovesti do radosti i utjehe za one koji ostaju u ovom životu nakon gubitka supružnika ili bilo koje voljene osobe, piše portal Aleteia.

Evo jednog primjera lijepe molitve koju udovica/ udovac može moliti kada se osjeća usamljeno i treba susresti uskrslog Isusa:

Gospodine Isuse, Ti znaš tugu i bol koju sam pretrpio kada je moj suprug otišao u kuću našeg Oca. Preklinjem te da mi pružiš podršku i utjehu koja mi je danas toliko potrebna. Ispuni moju samoću radošću i nadom i ublaži moje strahove za budućnost. Poput Djevice Marije koja je ostala udovica kad je Josip umro, čuvaj moje srce čistim i daj mi jasnu viziju Božjeg plana za mene. Ako mi nije dobro biti sam (vidi Post 2,18), daj mi milost da ponovno pronađem one koji će mi biti pomoćnici na Zemlji, dok živim u zajedništvu sa svojim preminulim supružnikom u nadi da ću se ponovno ujediniti u vječnosti. Ti, koji si bio milosrdan prema udovici Naimovoj (Lk 7,11-16), smiluj mi se i zagovaraj Boga Oca da radost opet nikne u mom ranjenom srcu. Amen.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er