CRKVAMEĐUGORJE

Korak bliže službenom priznanju? Papa Franjo ovim činom odao priznanje Međugorju

Korak bliže službenom priznanju? Papa Franjo ovim činom odao priznanje Međugorju Iako je Međugorje još uvijek službeno nepriznato, i nema status svetišta Katoličke Crkve poput npr. Marije Bistrice ili Trsata u Hrvatskoj, papa Franjo upravo je Međugorje uvrstio među 30 svetišta svijeta iz kojih će se kroz svibanj predvoditi molitva krunice na inicijativu svetog Oca, a protiv pandemije, ali i svih drugih zala koja su se sručila na čovječanstvo.

 Međugorje na popisu 30 svetišta svijeta

Riječ je o globalnom molitvenom maratonu u kojem će svaki dan u svibnju jedno svetište svijeta predvoditi krunicu, a od svih svetišta hrvatskog naroda izabrano je upravo Međugorje iz kojeg će se molitva predvoditi 15. svibnja u 18 sati. Prvoga će dana, 1. svibnja, molitveni maraton započeti papa Franjo, a on će ga i zaključiti 31. svibnja. Molitva krunice prenosit će se izravno na službenim kanalima Svete Stolice svakoga dana u 18 sati. Popis svetišta koji predvode krunicu, a među njima i Međugorje, s molitvenim nakanama, pogledajte ovdje.

Papa Franjo podupire Međugorje

Podsjetimo, papino imenovanje nadbiskupa Henryka Hosera u Međugorje bio prvi je korak prema legitimitetu Međugorja i svojevrsni i korak prema proglašenju Međugorja svetištem, što je potpuno neovisno o priznanju ukazanja. Odgovarajući na pitanje o budućnosti Međugorja nadbiskup Hoser , kazao je: „Nije lako odgovoriti. To ovisi o mnogim elementima. Mogu reći što je već i kako se može ojačati. Iskustvo iz kojeg dolazi 700 redovničkih i svećeničkih zvanja nesumnjivo jača kršćanski identitet, vertikalni identitet u kojem se čovjek, po Mariji, okreće uskrslom Kristu. Svatko tko dođe do njega nudi sliku Crkve koja je još uvijek živa i osobito mlada“.

Vezani članci

Dakle sama ukazanja ne moraju biti priznata da bi Međugorje dobilo status svetišta. Ipak, do službenog imenovanja Međugorja svetištem još nije došlo, pa je ovo uvrštenje Međugorja u 30 svetišta svijeta koja predvode molitveni maraton, još jedan mali znak potpore Pape Franje Međugorju koje je prije pandemije okupljalo milijun ljudi godišnje oko Euharistijskog Isusa, a što je znak koji nitko do sad nije mogao osporiti i zbog čega je Međugorje zapravo nemoguće ugasiti, a za što su mnogi navijali od samih početaka ukazanja.

papa

www.medjugorje-news.com

Izvor
dnevno.hr
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er